Dolar 32,3748
%0.18
Euro 35,0046
%-0.17
Altın 2.324,910
%0.19
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eylemci öğretmene 3405 lira ceza

Eylemci öğretmene 3405 lira ceza

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde meslekten atılan Eğitim- Sen üyelerinden ilkokul öğretmeni Engin Karataş'a, bugüne kadar yaptığı protesto eylemleri nedeniyle Kabahatler Kanunu'na aykırı davranmaktan toplam 3405 lira para cezası kesildiğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 01.03.2017 - 14:14

Bodrum'daki Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu'nda sınıf öğretmeni olan evli ve 1 çocuk babası Engin Karataş, geçen 29 Ekim'deki kanun hükmünde kararnameyle kendisi gibi Eğitim- Sen'li 8 öğretmenle birlikte ihraç edildi. Karataş, 4 - 7 Ocak arasında Belediye Meydanı'nda, eskiden görev yaptığı okula 50 metre uzaklıkta tek kişilik eylem yaptı. 'İşimi ve öğrencilerimi istiyorum' yazılı döviz tutan Karataş, merak edip kendisiyle konuşanlara haksız yere ihraç edildiğini ve görevine dönmek için yaptığı tüm girişimlerden sonuç alamadığını söyledi. Karataş, yaptığı eylemler sonunda 'polise mukavemetten' gözaltına alındı. 8 Ocak'ta eylemini bitiren Karataş, 13 Şubat Pazartesi günü, bir süre ara verdiği protestosuna tekrar başladı, aralıklarla sürdürdü.  

Birçok kez eylem yapan ve gözaltına alınan Karataş, kendisine 15 kez 227'şer liradan toplam 3 bin 405 lira, Kabahatler Kanunu'ndan para cezası kesildiğini belirtti. Cezalara itiraz için adliyeye giden Karataş, eylemlerle kimseye ya da kamuya zarar vermediğini sadece işini geri istediği belirterek, şunları söyledi:

"OHAL'in sürekli uzatılması sebebiyle hukuk yollarına başvurumun engellendiğini, dolayısıyla tarafıma yapılan haksızlığı bağırmadan ve slogan atmadan sakince anlatmam 'kamu güvenliğini, kamu düzenini ya da genel sağlığı ihlal' niteliğinde değildir. Aksine, ben eylemler sırasında kamudan ve beni tanıyanlardan büyük destek gördüm. Bu nedenle cezalara itiraz ettim. Çok sevdiğim mesleğimi geri alana kadar eylemlerimi sürdüreceğim." 

Bodrum nöbetçi sulh ceza hakimliğine dilekçesini teslim eden Karataş, cezaların iptalini istedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.