Dolar 32,5773
%0.32
Euro 34,7956
%0.18
Altın 2.506,360
%0.88
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eximbank OSB'lerde irtibat bürosu açacak

Eximbank OSB'lerde irtibat bürosu açacak

TÜRK Eximbank, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) bünyesindeki organize sanayi bölgelerinde (OSB) ihracatçı sanayilerin kredi ve sigorta hizmetlerine aracılık yapacak irtibat büroları açacak. İşlem yetkisi olmayacak bürolar, sanayicileri bilgilendirecek, iletişim sağlayacak.

  • Ege Postası
  • 11.04.2017 - 10:23

EBSO ve Türk Eximbank arasındaki işbirliği protokolü imza törenine EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ile Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan, Türk Eximbank Yönetim Kurulu Üyesi Işınsu Kestelli ve İzmir'deki OSB'lerin başkanları katıldı. EBSO Başkanı Yorgancılar, OSB'lerde açılacak Eximbank irtibat bürolarının kredi ve sigorta işlemlerine daha rahat ve kolay ulaşım sağlayacağını söyledi. Geçmişte, kredi kullanmak için sırada beklenirken artık sanayiciye bu olanağın yaratıldığını belirten Yorgancılar, "Türkiye'nin en büyük sıkıntısı ihracatla ilgilidir. Geçen yıl düşen bir ihracat vardı. Bunu büyütmek geliştirmek gerekir. Bu yılın ilk üç ayı daha iyi bir performans var. Eski motivasyonumuzu kazanacağımıza eminim. Eskiden 6-9-12 aylık vadelerde kredi verilirken, 5-7-10 yıla kadar fonlayabilme olanakları sözkonusu oldu. OSB'lerde açılacak irtibat bürolarında Eximbank sigorta ve kredi konusunda eğitim verecek. İşlemler hızlanacak" dedi.

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ise yaptığı konuşmada Ege Bölge Müdürlüğü'nün geçmişte kredilerde sınırlı işleri yaptığını, sigorta ise yapmadığını ancak artık kredi ve sigorta işlemlerinin burada yapılabildiğini söyledi. Yıldırım, "Artık Bölge Müdürülüğü'nde yapılmayan iş kalmayacak. Biz şimdi sanayicinin can damarlarına ulaşmaya, ihracatçısı fazla olan yerlerden başlayacak şekilde protokol imzalıyoruz. Bu irtibat bürolarında kredi ve sigortayı bilen elemanlar olacak. Finans yöneticileri ile yakın çalışarak Eximbank hizmetlerinde aracılık yapar hale gelecek. Hizmeti, ihracatçının, sanayicinin ayağına götürüyoruz. İrtibat büroları, OSB'lerde ihracatçı ile banka arasında aracılık yapacaklar, köprü olacaklar. Bu bir model olacak. İrtibat büroları işlem yapmayacak. İşlemleri Bölge Müdürlüğü yapacak. Bilgilendirme, danışma, bağlantı bürosu olacak" dedi. Konuşmaların ardından Yıldırım, Yorgancılar ve Kestelli, işbirliği protokolünü imzaladı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.