Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Evran Gülay İYİ Parti’den istifa gerekçesini açıkladı!

Evran Gülay İYİ Parti’den istifa gerekçesini açıkladı!

İl Başkanlığı adaylığı için yola çıktıktan sonra partisinden istifa eden Evren Gülay yaptığı yazılı açıklamada “İl başkanlığına aday olma sürecinin ve sonrasında muhalefet yapmamızın tamamen partimizin gelecek günlerinin toparlanması için olduğunu, fakat beraber yol yürüdüğüm siyasi grup arkadaşlarımın ve şahsımın umutlarımızın tamamen tükendiğinden dolayı istifa kararını vermiş olduğumuzu kamuoyunun bilmesini isterim” dedi. Evren Gülay İYİ Parti’den istifa gerekçesini açıkladı!

  • Ege Postası
  • 09.01.2020 - 12:27

EGEPOSTASI  - İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’na aday olan fakat yaşanan süreç sonrası istifa kararı olan Evren Gülay nedenlerine yazılı bir açıklama yaptı. Gülay ayrıca kendisiyle birlikte istifa eden dört arkadaşının ismini de veri.

Evren Gülay’ın yazılı açıklaması şöyle; Sayın Basın Mensupları; sözlerime başlarken, siz İzmir’deki değerli basın mensuplarının sonuna kadar yanında olduğumuzu, özgür, korkusuz bir basının ülkemizin aydınlık geleceği için en önemli unsur olduğunu unutmayacağımızı  ve bugünden sonra siyasi olarak sadece Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’imizin tarafında olarak ve bu düşüncelere sonuna kadar sahip çıkarak yol yürüyeceğimizi şahsım ve arkadaşlarım adına bildiririm.


Bugünden sonra istifa etmemizin sebeplerinin tartışılmasının kişisel ego savaşından öteye gitmeyeceğini, ülkemizin bizim siyasi çekişmelerimizden çok daha önemli sorunları yaşadığını, il başkanlığına aday olma sürecinin ve sonrasında muhalefet yapmamızın tamamen partimizin gelecek günlerinin toparlanması için olduğunu, fakat beraber yol yürüdüğüm siyasi grup arkadaşlarımın ve şahsımın umutlarımızın tamamen tükendiğinden dolayı istifa kararını vermiş olduğumuzu kamuoyunun bilmesini isterim.

İYİ Parti, şahsım ve arkadaşlarımın kuruluşunu yaptığımız, içinde savaşarak ve özverilerde bulunarak büyüttüğümüz ilk göz ağrımızdır. Karakter gereği dün yol  arkadaşlığı yaptığımız kişiler ve kurumlar arkasından kötü konuşmayız, asla konuşturmayız.

Bugüne kadar eleştiri yapmış olduğumuz şeyler, kişilerin karakterleri değil tamamen sistemin hataları olmuştur. Bizim için önemli olan kişiler değil kurumsal kimliğin devamlılığıdır. Muhalefet yapmamız, kendimizce doğru olmasını istediğimiz şeylerin deklare edilmesi ve bir çırpınış olmuştur. İsteriz ki, inşallah biz hata yapmışızdır ve İYİ Parti’de kalan kadrolar bu ülkenin geleceğinin umudu olur...

Allah Türk Milleti’nin ayağını taşa değirmesin, gelecek aydınlık günler bizlerle olsun”

Gülay ayrıca Karşıyaka İlçe Üyesi olan Ufuk Çevik, Oray Keleş, Hüsnü Tarakçı, Celal Cenk Kaya ve İl yönetim kurulu yedek üyesi sıfatını taşıyan Cem Atlı’nın da açıklamasının altına imza atarak istifa ettiklerini açıkladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.