Dolar 32,5068
%0.3
Euro 34,5765
%0.24
Altın 2.500,360
%0.69
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ev pansiyonculuğu için yönetmelik çağrısı

Ev pansiyonculuğu için yönetmelik çağrısı

Turizm Evleri Turistik Ev Pansiyonculuğu ve Pansiyonlar Birliği (TUREVS) Yönetim Kurulu Başkanı Tülin Baştak, belediyelerin ev pansiyonculuğu konusunda yönetmenliklerinin bulunmamasının bir eksiklik olduğunu ve sektörde sıkıntı yarattığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 15.03.2017 - 09:40

Turistik ev pansiyonlucuğunun birçok yerde yapıldığını, İzmir ve ilçelerinde sayının 10 binlere ulaştığını belirten TUREVS Yönetim Kurulu Başkanı Tülin Baştak, belediyeden ruhsat alamayan evlerin mühürlenmesine başladığını belirtti. Yaşanan sorunun evlerde kalanların kimlik bildiriminin yapılmaması veya vergi kaçırmadan kaynaklanmadığını söyleyen Baştak, "Bunlar zaten yapılıyor. Birliğimize kayıtlı evlerin, en yakın vergi dairesine vergi kayıtları yapılıyor. En önemli sorun, belediyelerin ev pansiyonculuğu konusunda yönetmenliğinin bulunmamasıdır" dedi. 

EV SAHİPLERİ RENCİDE OLUYOR
Bediyelere devredilmeden önce bu tür işletmelerin ruhsatlarını almak için il kültür ve turizm müdürlüklerine başvurduklarını, deprem, yangın, hijyen durumu gibi koşullar açısından turizm standartlarına uygun olup olmadıkları kontrol edilerek, işletme ruhsatı verilldiğini dile getiren Baştak, "Şimdi yeni yasaya göre ruhsatların belediyeden alınması gerekiyor. Ev pansiyonları ve çalışmaları ile ilgili yazılı hiçbir yönetmenlik olmadığından, belediye bu tür yerlerde otel ve çok katlılık esasına göre hareket ediyor. Doğal olarak bir daireyi veya bir yazlığı, villayı turiste kiraya vermek isteyenler, ruhsatları olmadığından rencide oluyor, evleri mühürleniyor maddi ve manevi zarara uğruyor, ne yapacağını bilemiyor" dedi. 

Bu işin yasal, turizm stantadartlarına uygun yapılması sağlandığında her evde an az bir kişinin istihdamına olanak yaratılacağını belirten Baştak, "Bu da işsizliğin patlama yaptığı ülkemizde istihdama büyük katkı sağlar. Seferihisar Belediyesi'nde olduğu gibi diğer belediyeler de yönetmenliği çıkarmalı. TUREVS olarak bu konuda Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'dan, Türkiye Pansiyoncular Birliği Yasası için artık destek bekliyoruz. Mühürlemek çözüm değil. Bu bir üke sorunudur" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.