Dolar 32,5343
%0.18
Euro 34,7483
%0.05
Altın 2.490,540
%0.24
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yenileme ne zaman başlayacak'

EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yenileme ne zaman başlayacak'

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 40 yıllık hizmetinden sonra yenileme kararı alındı. Ege'nin en büyük hastanesi 2020 içinde yenilenmeye başlayacak. Yenileme çalışmaları kritik servislerde başlamayacak. Öte yandan Rektör Budak yenileme için 17 milyon lira ödeneğin tahsis edildiğini açıkladı. Erdoğan 17 milyon lira tahsis etti

  • Ege Postası
  • 28.10.2019 - 10:42

ge Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, EÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde binaların sağlık hizmetinde aksama olmadan yerinde yıkılıp yeniden yapılacağını bildirdi. 

Prof. Dr. Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 40 yıldan bu yana aynı binalarda milyonlarca hastaya şifa dağıtan hastanenin, hastalarına daha kaliteli sağlık hizmeti sunmak için fiziki şartlarının iyileştirilmesi amacıyla yenileneceğini kaydetti. 

Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destek verdiğini dile getiren Prof. Dr. Budak, "Üniversite olarak tıpta akademik performans olarak Türkiye birincisiyiz. Yine tıp fakültesi hastanesi olarak Sağlık Bakanlığının Verimlilik ve Kalite Daire Başkanlığı ekibi tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu 96,28 puan alarak 'A Plus Hastane' seçildik. Cumhurbaşkanımız, bizim bu başarılarımızı dikkate alarak hastanenin yerinde yeniden sıfır yapılması için etüt proje anlamında 17 milyon lira ödeneğin tahsis edilmesi talimatını verdi." diye konuştu.  

Prof. Dr. Budak, İzmir’e yakışan hastane binaları inşa etmek için çalışmalara başladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Hastanemizi olduğu yerde sıfırdan yapacağız. İçinde öğretim üyelerimizle, idarecilerimiz, hastane çalışanlarımızı, hasta ve hasta yakınlarının bulunduğu komisyonlar kurduk. Nasıl bir hastane yapmak istiyoru? Bunu konuşup verileri topluyoruz. Biz bu çalışmalarla dönüşüm çalışmalarını başlatmış durumdayız. Bu çalışmalardan sonra mimari anlamda etüt proje anlamda ilgili teknik çalışmaları yaptıracağız. O bittikten sonra yapım ihalesi yapılacak. Hastanemizdeki binaları etap etap yıktıktan sonra yapılacak. Bu çalışmalar sürerken kesinlikle verilen sağlık hizmetinde bir aksama olmasını istemiyoruz. Buna göre planlama yapıyoruz. Yenileme çalışmalarına büyük bir olasılıkla cerrahi branşları olduğu, anestezi yoğun bakım servisi, ameliyathanelerin bulunduğu binalardan başlamayacak. 2020 yılı içinde hastane binalarının inşasına başlanması planlanıyor."

Hastane binalarının yenilenmesiyle kentin sağlık turizmindeki gelirlerinin de artacağını dile getiren Prof. Dr. Budak, "Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Türkiye'nin en büyük üniversite hastanesi. Cumhurbaşkanımıza verdiği destekler için teşekkür ederim. Yenilenen hastane binalarımızın hizmete girmesiyle ülkemize gelen yabancı hasta sayısı ve ekonomik girdi de artmış olacak." ifadelerini kullandı.(AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.