Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Esrar tarlalarına hasat operasyonu, on binlerce kök kenevir imha edildi

Esrar tarlalarına hasat operasyonu, on binlerce kök kenevir imha edildi

Diyarbakır’ın kuzey bölgesinde esrar üretimi yapılan tarlalara yönelik başlatılan geniş çaplı operasyon sona erdi. Esrar tarlasının gözcülüğü yaptığı belirlenen 4 kişi gözaltına alınırken on binlerce kenevir bitkisi sökülerek...

  • Ege Postası
  • 20.06.2013 - 17:44
Diyarbakır’ın kuzey bölgesinde esrar üretimi yapılan tarlalara yönelik başlatılan geniş çaplı operasyon sona erdi. Esrar tarlasının gözcülüğü yaptığı belirlenen 4 kişi gözaltına alınırken on binlerce kenevir bitkisi sökülerek yakıldı.

    Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün de istihbarat ve yer desteği sağladığı operasyon, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde yapıldı. Sabahın ilk ışıklarıyla Lice ilçesi güneyinde ve Kocaköy ile Hani ilçelerinin arasında kalan bölgede bulunan 6 köy kırsalına havadan ve karadan olaşan güvenlik güçleri, güvenlik önlemleri aldıktan sonra esrar tarlalarını sökmeye başladı.

    Terör örgütünün denetiminde bulunduğu belirtilen bölgede hasat zamanı gelen kenevir bitkileri traktör ve iş makineleri tarafından söküldü. Bazı tarlalardaki kenevirler ise güvenlik güçleri tarafından ot biçme makineleriyle biçildi. Tarlada toplanan on binlerce kök kenevir daha sonra üzerine benzin dökülerek yakıldı. Operasyon kapsamında esrar tarlalarının gözcülüğünü yaptığı iddia edilen 4 kişi ise gözaltına alındı. Operasyon kapsamında bazı yaşam malzemelerinin de ele geçirildiği öğrenildi ancak terör örgütü mensuplarına ait olup olmadığının kesinlik kazanamadığı belirtildi.

    Diyarbakır Valiliği'nce operasyonla ilgili yapılan açıklamada ise yasadışı ekim yapılan alanlarının teknik imkanlar kullanılarak belirlendiği belirtilmişti.

    Operasyona köy korucularının yanı sıra Diyarbakır Jandarma Özel Harekat Taburu, Silvan Jandarma Komando Alayı, Mardin Jandarma Özel Harekat Bölüğü katıldı. Operasyona taarruz helikopter kolu, 2 adet Skorsky tipi helikopter ile havadan, 13 adet kirpi ve 20 adet Kobra tipi zırhlı araçlar ile karadan destek sağladı.

    Operasyonlarla ilgili yarın açıklama yapılması bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.