Dolar 32,5878
%0.35
Euro 34,8666
%0.39
Altın 2.495,840
%0.46
Bist-100 9.701,00
%1.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Esnaftan ‘İş yerimin önü haftalarca kazılı kalmasın' tepkisi

Esnaftan ‘İş yerimin önü haftalarca kazılı kalmasın' tepkisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin son günlerde özellikle Çankaya’da yoğunlaşan yol ve kaldırım çalışmaları esnaf ve vatandaşları sıkıntıya soktu

  • Ege Postası
  • 14.06.2013 - 08:47
İZMİR- İş yerlerinin önünün şantiyeden farksız olduğunu belirten Çankaya esnafı, bunun işlerine olumsuz yansıdığını belirterek çalışmaların bir bölge tamamlandıktan sonra diğer alanlara kaydırılması gerektiğini ifade etti. Özellikle lokanta, restoran gibi gıda üzerine faaliyet gösteren iş yerleri, toz ve gürültü nedeniyle son dış mekanları kullanamadıklarının altını çizdi. Vatandaşlar da çalışmalar nedeniyle cadde ve sokaklarda yürümekte bile zorlandıklarını belirtti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, ‘Gazi Bulvarı ile Gazi Osmanpaşa Bulvarı’ arasındaki yol ve tretuvar düzenlemesini 2 milyon 385 bin TL’ye ihale etti. Şubat ayının son haftasında başlayan çalışmalar son dönemde Çankaya bölgesinde yoğunlaştı. Ancak çalışmaların geniş bir alanda sürdürülmesi bölge esnafını rahatsız etti. İş yerlerinin önünün kepçelerle kazılmış olması nedeniyle müşterilerin yemek yemek için başka yerleri tercih ettiğini ya da alışveriş yapmaktan vazgeçtiğini anlatan lokanta sahibi Ahmet B. “Başkanımıza rica ediyorum. Bir iş yerinin önü haftalarca kazılı kalmasın. Kazıldıktan hemen sonra betonunu atsınlar. Böylece çalışmalardan en az şekilde zarar görmüş oluruz.” dedi.

UZMANLIK ALANLARI KALDIRIM AMA!
Bölgede kuaförlük yapan M.Y., 15 gün boyunca iş yerinin önünün kazılı durduğunu, kısa süre önce betonunun atıldığını anlattı. Y., “Sokağın kazılı olduğunu görenler 15 gün boyunca sokağa girmedi. Dükkanımın içi her gün toz toprak. Uzmanlık alanları kaldırım, ama bunu da beceremiyorlar. Eskisinden daha kötü oldu. Kaldırım genişlettiler, zaten sıkıntı olan park sorununu daha da artıracaklar. Sanırım kimsenin beğenmeyeceği bir kaldırım yaparak yenisine zemin hazırladılar.” diye konuştu.

"SENELİK DEĞİL ÖMÜRLÜK KALDIRIM YAPILSIN"
Belediyenin kaldırımlara güzelleştirme adına yaptığı çalışmalar sırasında çok kısa süre önce yapılmış kaldırımların kırılıp döküldüğünü belirten Ahmet Yıldız, “Milli servet kaldırımlara harcanıyor. Belediyeler artık kaldırım sevdasından vazgeçsin. Senelik değil ömürlük kaldırım istiyoruz.” diyerek tepkisini ifade etti. Sökülüp yenilenen kaldırımların Türkiye’de en fazla rastlanan işlerden olduğunu belirten Pelin Çatak da, “Çalışmalar nedeniyle yürümekte bile zorlanır hale geldik. Umarım çekilen sıkıntıya değer ve bu son olur.” dedi.

"PARK SORUNU DAHA DA ARTACAK"
Araç sahibi olan bazı vatandaşlar da çok geniş yapılan kaldırımların İzmir’de var olan park sorununu daha da artıracağını, bu durumun göz ardı edilerek çalışmaların yapıldığını söyledi. Ercan Yalçın, “Genişleyen kaldırımlara daha rahat masa sandalye koyabilecekler, ama araçların nereye park edeceğini sanırım hiç planlanmamış.” diye konuştu.

Çalışmaların yapıldığı bölge olan İsmet Kaptan Mahallesi Muhtarı İsa İlçi de, kaldırımlar genişletilirken yolların daraltılmasının ilerleyen günlerde sıkıntıya neden olabileceğini söyledi. Bazı belediye otobüsü şoförleri ise Gümrük’te yolların daraltılıp kaldırımların genişletilmesinin yanlış olduğunu söyledi. (Cihan) 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.