Dolar 32,5793
%0.32
Euro 34,7970
%0.19
Altın 2.514,500
%1.21
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Esnaflara yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanma mecburiyeti getiriliyor

Esnaflara yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanma mecburiyeti getiriliyor

Nevşehir Valiliği Defterdarlık Gelir Müdürlüğü, vergi mükelleflerinin yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanma mecburiyetinin başlayacağı uyarısı yaptı.    Defterdarlık Gelir Müdürlüğü’nden yapılan yazılı...

  • Ege Postası
  • 21.06.2013 - 11:56
Nevşehir Valiliği Defterdarlık Gelir Müdürlüğü, vergi mükelleflerinin yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanma mecburiyetinin başlayacağı uyarısı yaptı.

    Defterdarlık Gelir Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun mükerrer 257'inci maddesi ile Maliye Bakanlığı’na tanınan yetkiye istinaden satışı yapılan malları aynen veya işlendikten sonra satışını yapanlar dışındaki kimselere satan veya aynı kimselere hizmet veren birinci ve ikinci sınıf tüccarlara Vergi Usul Kanunu'na göre fatura vermek zorunda olmadıkları mal satışları veya hizmet ifalarının belgelendirilmesinde 'Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazları' kullanma mecburiyeti getirildiği belirtildi.

    Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar, temel olarak Basit/Bilgisayar bağlantılı ve EFT-POS özelliği olan cihazlar olmak üzere 2 gruba ayrıldığını ifade edilen açıklamada, ayrıca akaryakıt pompalarına bağlanan, sinema giriş bileti ve yolcu taşıma bileti düzenleyen ödeme kaydedici cihazların da bu kapsama girdiği kaydedildi. Yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanmak mecburiyetinde olan mükelleflerin, alış faturasının düzenlendiği tarihten itibaren 90 gün içerisinde, diğer mükelleflerin ise alış faturasının düzenlendiği tarihten itibaren 30 gün içerisinde bağlı bulundukları vergi dairesine bir dilekçeyle müracaat ederek cihazlarını kayıt ettirmek zorunda oldukları da hatırlatıldı.

    Mükelleflerin kayıt işlemi ile birlikte, söz konusu süre içerisinde her bir cihaz için ayrı, ayrı olmak üzere ödeme kaydedici cihazlara ait levhayı vergi dairelerinden alarak işyerlerinde muhafaza etmesi gerektiği ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.