Dolar 32,5043
%0.18
Euro 34,7060
%-0.04
Altın 2.492,900
%1.24
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eskiden Bodrum’dan 20 ülke yönetiliyordu

Eskiden Bodrum’dan 20 ülke yönetiliyordu

Salih Bezci, dört yıl önce yaz başında yatlarını koylara çeken yöneticilerin şirketleri buradan idare ettiğini anlattı.

  • Ege Postası
  • 11.02.2018 - 07:38

Ardı ardına yaşanan terör olayları, Rusya uçağının düşürülmesi ve jeopolitik riskleri nedeniyle ciddi sıkıntı yaşanan turizmde bu yıl yüzlerin gülmesi beklense de işlerin eski düzeyine gelmesinin zaman alacağı kesin. Bir dönem Ankara Ticaret Odası (ATO) başkanlığı da yapan BESA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, ülkenin yeterince tanıtalamadığını Bodrum, Marmaris ve Datca’nın Cannes, Nice ya da Monaco gibi fiyatlardan satılamamasının ülkenin büyük kaybı olduğunu söyledi.

Uluslararası emlak fuarlarını daha sık ziyaret ettiğini anlatan Bezci, Bodrum’un Nice’den hiçbir farkı olmadığı halde emlak fiyatlarının ciddi fark attığını dile getirdi. “Dört yıl önce Bodrum koylarından en az 20 ülke yönetilirdi. Şirket sahipleri yaz başında gelip demirlediği Bodrum civarını ta son baharda terkederdi” diye anlatan Bezci, uçak kriziyle başlayan sıkıntın, ülkenin değişen algısı nedeniyle de toparlanmakta zorlandığını söyledi. Şimdi Bodrum’un bu tablodan oldukça uzak olduğunu belirten Bezci, emlak fiyatları açısından bölgenin hak ettiğinin çok altında satıldığını da belirtti.

Uluslararası fuarlarda daha iyi tanıtım yapılmasının gerektiğini anlatan Bezci’ye göre ülke algısının da bir an önce düzeltilmesi gerekiyor.

40 milyon lira ceza

Bodrum’da yapımı başlanan The BO Viera projesini anlatmak üzere bir grup gazeteci ile biraraya gelen Bezci’den, laf lafı açınca 40 milyon lira ağaç dikme cezası aldığını da öğrendik. “Galiba Osman Gökçek ATO başkanı seçilemedi diye kesildi” yorumlarına neden olan ‘işgaliye cezası’, olaylar geride kalıp Melih Gökçek de belediye başkanlığından ayrılınca mahkemece iptal ediliyor.

The BO Viera 200 milyon dolar yatırım ile hayata geçiriliyor

Gayrimenkul ve inşaat yapım, yatırım, geliştirme ve işletme konusunda faaliyet gösteren BESA Grup, The BO Viera projesi ile Bodrum’da yüzlerce kişiye iş imkânı sunmaya hazırlanıyor. 150 dönüm arazi üzerinde planlanan projenin tüm ruhsatlarının alındığını, maketten satış yapmayacaklarını dile getiren Salih Bezci, 150 dönüm arazi üzerine inşa edilen The BO Viera’nın 330 adet villa ve rezidansı, yedi işyeri, 1.2 kilometrelik sahili ve 85 odalı oteli The BO Vue - Curio a Collection by Hilton ile Bodrum’un odak noktası Türkbükü ve Gündoğan’ın arasında yer alan Küçükbük Koyu’nda yer aldığını anlattı. Sakinlerin geceleri karanlık bir deniz değil, Ege’nin ışıklarını göreceğini anlatan Efe Bezci de, proje içinde yer alacak oteli Hilton grubunun işleteceğini aktardı. Satıs'a çıkacak ilk etabın, 2019 sonunda teslim edilmesi planlanıyor. Bu etapta; 54 adet 5+1 dubleks, 49 adet 3+1 ve 5 adet 2+1 flat rezidans satılacak. Metrekare fiyatı 4 bin Avro’dan başlayan projede ilk etapta 1-1 100 metrekarelik bölümler satılacak. İsteyen sakin kendi evini kiraya verebilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.