Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski İzmir Ticaret Odası Başkanı Demirtaş'a yurt dışına çıkış yasağı getirildi

Eski İzmir Ticaret Odası Başkanı Demirtaş'a yurt dışına çıkış yasağı getirildi

İzmir Ticaret Odası eski Başkanı ve eski İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, Ekonomi Üniversitesi’ndeki yapılan bazı işlemlerle ilgili savcılığa ifade verdi. Demirtaş daha sonra nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi. Mahkeme, Demirtaş’ı adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı koyarak serbest bıraktı. Öte yandan aralarında eski Ekonomi Üniversitesi rektörlerinin bulunduğu 10 kişinin soruşturmaya dahil edildiği öğrenildi. 

  • Ege Postası
  • 21.09.2020 - 23:12

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Ticaret Odası’nın uzun süre başkanlığı yapan Ekrem Demirtaş döneminde İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde yapılan bazı işlemlerin araştırılması için harekete geçmişti. Konuyla ilgili bugün önemli bir gelişme yaşandı. İzmir Cumhuriyet Savcılığı Demirtaş’ı hakkındaki iddialarla ilgili ifadeye çağırdı.

Demirtaş ifade sonrası adli kontrol talebiyle serbest bırakılmak üzere nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme,  Demirtaş’ı serbest bıraktı. Demirtaş'a adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı getirildi. 

KİMLER VAR'

Özgener göreve geldikten sonra Demirtaş'ın son 10 yılına ait ihaleler, doğrudan teminler mercek altına alındı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti bazı usulsüzlükler olduğu iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık konuyla ilgili araştırma başlattı ve bilirkişi atandı. İncelenen dosyalarla ilgili gizlilik kararı alındı. Dosyaları inceleyen bilirkişi soruşturmayı genişletti. Savcı bugün haklarında şikayette bulunulan Ekrem Demirtaş, Firuz Özçelik, Kuryap İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Dönmez, EÜ Eski Genel Sekreteri Levent Gökçeer ve eski inşaatçı Hüseyin Alpan'ı ifadeye çağırdı.

Bu isimlerin yanı sıra  eski rektörler Prof. Dr. Oğuz Esen, Prof. Dr. Can Muğan, eski Mütevelli Heyeti üyesi, iş kadını Asuman Nardalı, Simay Özbey, Korhan Gürcan, Erdinç Özdalak da ifadeye çağrıldı.

İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA

Savcı tüm bu isimlere ihaleye fesat karıştırmak, nitelikli dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanma iddialarıyla ilgili sorular yönelttiği öğrenildi. Dosyaların son 10 yılı kapsadığı bildirildi. Öte yandan Dönmez'in savcının ifadeye çağırmasından haberi olunca yurt dışına gittiği iddia edildi.

Bu yüzden de ifadesinin alınamadığı öğrenildi.  Tüm isimler adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı getirilerek serbest bırakıldı. Tüm bu isimler her ay bir kez bulunduklari ilçedeki karakola imza verecekleri bildirildi.  (Gündeme Bakış)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.