Dolar 32,4643
%-0.07
Euro 34,8355
%-0.39
Altın 2.446,990
%0.44
Bist-100 9.878,00
%1.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski il başkanından meclis üye aday listelerine tepki: Böyle kepazelik görmedim

Eski il başkanından meclis üye aday listelerine tepki: Böyle kepazelik görmedim

CHP İzmir İl eski Başkanı Asuman Ali Güven, meclis üyesi listelerinin likayat ve partide emek vermiş insanlar yerine eş-dost-ahbaplardan oluşturulduğu eleştirisini getirerek, bu durumun ciddi kırgınlıklar oluşturduğunu ve hızla özeleştiri-gönül alma esaslı davranışın sergilenmesinin şart olduğu uyarısını yaptı. Uğur Dündar'ın bir tweetine yorum yapan Güven, "44 yıldır CHP üyesiyim, böyle kepazelikler görmedim" yorumu yaptı. Eski il başkanından meclis üye aday listelerine tepki

  • Ege Postası
  • 04.03.2019 - 16:26

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-HABER MERKEZİ-CHP’de belediye başkan adayları ve meclis üye listelerinin kesinleşmesinin ardından bazı ilçelerde yaşanan sorunlara tepkiler sürüyor. Meclis üye listelerinin CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, başkan adayları ve genel merkez tarafından belirlendiğini, ilçe örgütlerinin birçok noktada devre dışı bırakıldığını savunan CHP İzmir İl eski Başkanı Asuman Ali Güven, eş-dost-akrabalardan oluşan listelerin başta sahada yoğun olarak çalışan kadınlar ve gençler olmak üzere partide emek verenlerde kırgınlık oluşturduğunu söyledi.

Gazeteci Uğur Dündar'ın "Sosyal medyada dolaşan liste doğruysa, CHP''de belediye başkan adayları ve meclis üyeleri belirlenirken, siyaset tarihine geçecek bir nepotizm (akraba, eş,dost,ahbap kayırmacılığı) yaşanmış! Hakedenleri tenzih ediyor ve bu iddiaların en kısa sürede yalanlanmasını diliyorum." şeklindeki tweetine yanıt veren Güven, "Sayın Dündar 44 yıldır CHP üyesiyim.1980 öncesi CHP Genel Merkezi Gençlik kollarında başlayan serüvenim en son CHP İzmir İl Başkanlığı ile şimdilik noktaladım. Bugüne kadar yaşamış olduğum süreçlerde böyle kepazelikler  görmedim" yorumu yaptı. 

Egepostası'na konuşan Güven, oluşturulan ve seçim kurullarına teslim edilen meclis üye listelerinin likayat esaslı olmadığını kaydeden CHP İzmir İl eski Başkanı Asuman Ali Güven, Buca başta olmak üzere birçok ilçedeki krizin nedeninin de bu durum olduğunu belirtti.

LİSTELER EŞ-DOST-AHBAP İŞİ OLMUŞ

İl eski başkanı Asuman Ali Güven, liste eleştirisini, “Yapılan meclis üyesi listeleri bana göre CHP’ye yakışan şık bir liste olmadı. Eksikleri var. Daha dikkatli hazırlanmalıydı. Örgütte emek veren isimler olmalıydı. Liyakat önemsenmeliydi. Partiye verilen emek, partililik, aidiyet duygusu yüksek olan arkadaşlar dikkate alınmalıydı. Ancak biraz eş dost ahbap işi oldu listeler” sözleriyle dile getirdi.

MECLİS LİSTELERİNİ ADAYLAR, İL BAŞKANI VE GENEL MERKEZ ŞEKİLLENDİRDİ ANCAK...

“Bu da tabi ki emek veren, sokakta koşturan, çalışan gençler ve kadınlarımız başta olmak üzere partililerimizi üzüp kırmıştır. Daha duyarlı olmalıydık. Sosyal demokrat anlayışa yakışan listeler olmalıydı. Birçok yerde ilçe örgütleri de devre dışı bırakıldı. Adaylar, il örgütü, il başkanı ve genel merkez listeleri şekillendirdi. Halbuki ön seçim, temayül, eğilim yoklaması yapılabilirdi. Bunlar yapılmadı. Tamamen kişilerin iki dudağı arasında kaldı” eleştirisini getiren CHP İzmir İl eski Başkanı Asuman Ali Güven, “Buca’daki krizin bir nedeni de bu. Başka ilçelerde de sıkıntılar oldu. Partililer bize kırgınlıklarını anlatıyor. Kadınlar çok üzgün. Kadınlar koşan, çalışan insanlar. Yeterli temsil edilmedi” dedi.

ÖZELEŞTİRİ VE GÖNÜL ALICI YAKLAŞIM SERGİLENMELİ

Parti emekçilerinde kırgınlık oluştuğunu ancak parti emekçilerinin yine de partililik ruhuyla çalışacaklarına inandığını belirten Asuman Ali Güven, oluşan kırgınlığın özeleştiri ve gönül alma yoluna gidilerek giderilmesinin önemine işaret etti.

SANDIĞA ÇOK OLUMSUZ YANSIMAZ ANCAK CİDDİ KIRGINLIKLAR VAR

Güven, “Sandığa çok olumsuz yansımaz. Partililerimiz vefalıdır, partisine sadıktır. Yazılmamalarına karşın sorumluluk duygusu, partililik bilinciyle hareket eder. Partinin başarısı için emek vereceklerdir. Ancak ciddi bir kırgınlık var. Daha ahenkli, katılımcı listeler oluşabilirdi. Tepki gösterenler haklıdır. Seçim yaklaştıkça yaralar tedavi olur, telafi edilir. Gönül almak lazım. Yanlışlık olabilir. Öz eleştiri verilmeli. Gönül alınmalı. İl başkanı ve genel merkezin bunu değerlendirmesi lazım. Eş dost akrabalar var listelerde. Sözde düzeltilecekti, hiçbiri düzeltilmedi, lafta kaldı. Yetki kullanan arkadaşların bu konuda gönül alıcı ve öz eleştiri yapan tutum ve anlayış sergilemeleri gerekiyor. Çalışmalarda aktif şekilde yer almayı sağlamak için bu mutlaka yapılmalı” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.