Dolar 32,5045
%0.29
Euro 34,5642
%0.2
Altın 2.500,190
%0.68
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski genel başkandan açıklama: 'Kimse partililiğimi tartışamaz'

Eski genel başkandan açıklama: 'Kimse partililiğimi tartışamaz'

CHP'da altı yıl boyunca Gençlik Kolları Genel Başkanlığı yapan, delege seçimlerinde, Bornova'da, mahallesi Kazım Dirik'ten bilgisi dışında ön seçim delegesi yazılan İrfan İnanç Yıldız, Egepostası'na konuştu. Yıldız, "Benim böyle bir talebim olmadı. Bu olayı medyadan duydum" dedi. Eski genel başkandan 'Vefa' açıklaması

  • Ege Postası
  • 25.09.2017 - 10:34

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - İzmir'deki seçimlerde kendi mahallesinden delge yazılmayan CHP'ni Gençlik Kolları Eski Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Egepostası'na çarpıcı açıklamalar yaptı. 

CHP'da altı yıl boyunca Gençlik Kolları Genel Başkanlığı yapan, delege seçimlerinde, Bornova'da, mahallesi Kazım Dirik'ten delege yazılmayan, ön seçim delege adayı olarak yazıldığı Mavi Liste'de ise soyadı 'Yılmaz' olarak geçen İrfan İnanç Yıldız, konuyu kamuoyu gibi kendisinin de basından öğrendiğini söyledi. Yıldız, herhangi bir görev talebi bulunmadığını belirterek "Ben de konuyu basından öğrendim. Yaklaşık 1.5 yıl önce gençlik kolları genel başkanlığı görevimi, yaşım müsaade etmesine rağmen, tüzük ve yönetmeliğe göre devam edebilirlik yeterliliğim olmasına rağmen, kendi isteğimle 14. olağan kurultayda yeni Genel Başkan Emre Yılmaz'a devrettim. Bunun en önemli sebeplerinden biri aynı zamanda kendi ticari faaliyetlerime biraz daha zaman ayırmak ve hız vermekti. Yaklaşık 6 yıl aralıksız Türkiye'yi karış karış gezerek Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevini yürüttüm" dedi. 

1.5 yıllık süreçte kendisine ve ailesine zaman ayırma fırsatı yakaladığını vurgulayan Yıldız bu süre içinde partiden gelen görev tekliflerine de kendisi, ailesi ve işleri için 1-2 yıl daha süre isteyerek sıcak bakmadığının altını çizdi. Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sebeple kendi oturduğum mahallemde, Bornova İlçe Başkanımızla delege olmam ya da olmamam yönünde bir görüşmemiz olmadı. Böyle bir talepte de bulunmadım. Onların bir değerlendirme sürecine girip girmediği konusunda bir bilgim de yok. Fakat kendileri ön seçim delegesi olarak herhalde yazmışlar, öyle uygun görmüşler. Ben de sizler gibi basından öğrendim. Durum bundan ibaretti."

Yıldız,  kendisinin partililiğinin sorgulanamayacağını da vurgulayarak "Kendi emeğimizin ve partililiğimi İzmir ve Türkiye kamuoyunda kimsenin tartışmayacağından, tartıştırılmayacağından da eminim. 6 yıl boyunca tüm Türkiye'yi ve 953 ilçeyi 81 vilayeti karış karış gezen bir Genel Başkanım"ifadelerini kullandı.

CHP'nin delege seçimlerinde bir vefa, bir vefasızlık

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.