Dolar 32,5178
%-0.09
Euro 34,7884
%-0.22
Altın 2.420,660
%-0.39
Bist-100 9.749,00
%1.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski Başkan Özgün'den Kayalar'a 'çöp' mektubu: Şahsınızı uyarıyorum

Eski Başkan Özgün'den Kayalar'a 'çöp' mektubu: Şahsınızı uyarıyorum

Menderes Belediyesi eski başkanlarından Ergun Özgün, Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’a Menderes'e yapılması planlanan çöp tesisi için uyarı mektubu kaleme aldı. Özgün mektubunda, “Sayın Başkan, ilçemizin gelecekteki yaklaşık 100 yıl süre ile kaderine, algısına ve olgusuna egemen olacak ve ilçenin ufkunu, yaşam kalitesini kirletecek bu tesisin yapılmaması adına, göreviniz ve sorumluluğunuzun gereği olarak ciddi mesai harcamanızı, bugünümüze ve yarınlarımıza bugünün görevlisi olarak sahip çıkmanız konusunda şahsınızı uyarıyorum” ifadelerini kullandı. Eski Başkan Özgün'den Kayalar'a 'çöp' mektubu

  • Ege Postası
  • 12.02.2020 - 15:14

EGEPOSTASI- Menderes’te 1999-2014 yılları arasında 3 dönem belediye başkanlığı görevini yürüten Ergun Özgün, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçede orman arazisine yapılması planlanan Katı Atık Entegre Tesisi konusunda açıklamalarda bulundu.

1999-2014 yılları arasında belediye başkanlığını görevini yürüten Özgün, Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Kayalar'a ve meclis üyelerine yazdığı 'uyarı' mektubunu sosyal meydadan da paylaştı.

Özgün mektubunda, tesisin etkileri ve neden karşı olduğunu anlattı.

İŞTE ÖZGÜN O MEKTUBU:

Menderes Belediye Başkanı Sayın Mustafa Kayalar ve Çalışma Arkadaşları

İzmir ili Menderes ilçesi Gölova-Çakaltepe mahalle sınırlarımız dahilinde 3,118,659,00 m² alanda katı atık bertaraf ve düzenli DEPOLAMA tesisi yapılması maksadı ile BŞB' miz girişimlerde bulunmuş ve idare olarak bu konuda kesin kararını vermiş ve Belediye Meclisi kararını almış durumdadır ki bu süreç 2013 yılında başlayan süreçtir ve uygulama fırsatı verilmediği için akamete uğramıştır.

Ve siz, Menderes Belediye Başkanı olarak 24 Ocak 2020 Cuma günü Katı Atık tesisi proje alanında milletvekilleri (CHP), BŞB başkan vekili, CHP Menderes İlçe Başkanı ile beraber basın açıklaması yaparak bu işin yapılmasının doğru olduğunu ve bu Katı Atık bertaraf tesisi ve depolama alanı işinin yapılmasını desteklediğinizi kamu oyuna ilan ettiniz. Tarafınızı ve kararınızı netleştirdiniz.
Oysa bu kararınız öncesinde; İlçemizin yönetim sorumluluğunda görev yapmış ve yapmakta olan kişiler, odalar, dernekler, STK' lar, teknik ve etkileşim alanında kalan kişiler, turizmcilerle toplantılar veya ortak toplantı yaparak en doğru tavrı ve davranışınızı olgunlaştırmak daha doğru sonuçlar doğuracaktı(R).

Çünkü bu saydıklarım yaşadığımız yerin geçmişidir, belleğidir, hafızasıdır ve gerçek sahipleridir. Görevlendirilmiş seçilmişlerin kamusal kararlarında; yöresel ve toplumsal fayda ile toplum yaşamının kalitesine konforuna ve ekonomisine yansıyacak maliyet hesabı yapılmalıdır.

Tahtalı havzasında yaşayanlar olarak, İzmir'in içme suyunun ev sahipliğini ve sorumluluğunu ciddi bedeller ödeyerek sürdürüyoruz.

Ekonomik, sosyal, eğitim, öğretim, ticari vb... her türlü ve çok konulu olarak 30 yıldır ilçe yaşayanları İzmir kentinin nimet-külfet dengesinde özellikle KÜLFET kısmını sırtında taşıyor.

Bu sebeple; İzmir'in yorucu, kötü yaşamı çekilmez kılan kısmının yansıdığı ve sürekli kalıcı bedel ödeyen bir ilçesi olmamıza yeni sıkıntıların ve külfetlerin sırtımıza yüklenmesine hep beraber itiraz etmeliyiz.

İzmir kentinde beraber yaşadığımız hemşehrilerimizin içme suyunun korunmasının ve temiz kalmasının yükünü bizler Menderesliler 30 yıldır taşıyoruz ve yıllarca daha taşıyacağız.

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve görev edindik, ancak yük, görev, sorumluluk adaletli dağıtılmalıdır.

İzmir kentinin çöpünü de diğer ilçelerimiz paylaşmalıdır. Bir koyundan bir kaç post çıkarmak hak ve adalete eşit paylaşıma hemşehirlik hukukuna ve katılımcılığa aykırıdır ve ciddi mağduriyetler yaratacak gayri samimi bir davranıştır.

Sayın Başkan, ilçemizin gelecekteki yaklaşık 100 yıl süre ile kaderine, algısına ve olgusuna egemen olacak ve ilçenin ufkunu, yaşam kalitesini kirletecek bu tesisin yapılmaması adına, göreviniz ve sorumluluğunuzun gereği olarak ciddi mesai harcamanızı, bu günümüze ve yarınlarımıza bu günün görevlisi olarak sahip çıkmanızı, bu toprakların belleği ile, hafızası ile ve kaderini geleceğinin bu topraklar üzerinde yaşamak üzerine inşa etmiş ilçemizin hemşehirleri ile, işbirliği yapmanız konusunda çalışma arkadaşlarınızı ve şahsınızı uyarmayı sorumluluğumun gereği olarak ifade ederim.

Rastlantısal kazanımlarla emeksiz ve zahmetsiz şekilde sahip olduğumuz bize bahşedilmiş zenginliklerin, güzelliklerin bu mükemmel coğrafyanın ve iklimin hoyratça ve hovardaca bozulmalarına yok edilmelerine ve kirletilmelerine geçici kullanıcılar olarak sebep ve tanık olmamalıyız.

Selam ve sağlık dileklerimle..."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.