Dolar 32,5141
%0.21
Euro 34,8394
%0.34
Altın 2.488,460
%1.06
Bist-100 9.521,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski Başkan Güven'den 'İnce' açıklama: Parti kurmasını desteklemiyorum

Eski Başkan Güven'den 'İnce' açıklama: Parti kurmasını desteklemiyorum

Muharrem İnce’ye yakınlığıyla bilinen ve 24 Haziran seçimleri sonrası İnce’nin başlattığı imza hareketine İzmir’de öncülük eden isimlerden olan CHP İzmir İl eski Başkanı Asuman Ali Güven İnce’nin parti kurma hedefiyle ilgili Egepostası’na konuştu. Güven, “Hep birlikte olmamız gereken bir dönemde olduğumuzu düşünüyorum. Açıkçası ayrışmayı, ayrı parti kurmayı desteklemiyorum. Mücadele varsa yapılması gereken bir şey varsa partide elimi taşın altına koymaya hazırım. Eğer bir sorun varsa bunlar parti içinde çözülmeli.” dedi.

  • Ege Postası
  • 06.08.2020 - 11:49

EGEPOSTASI- CHP’nin 2018’deki Cumhurbaşkanı adayı ve eski milletvekili Muharrem İnce partisiyle yol ayrımında. Yeni parti kurma hedefiyle yola çıkmaya hazırlanan İnce’nin ne yapacağı ve kimlerle yol yürüyeceği merak konusu.

Parti kurmak için harekete geçen Muharrem İnce’ye İzmir’den kimlerin destek olacağı da gündeme gelirken, İnce’nin 24 Haziran sonrası başlattığı imza hareketine öncülük eden ve İnce’ye yakınlığıyla bilinen CHP İzmir İl eski Başkanı Asuman Ali Güven konuyla ilgili Egepostası’na konuştu.

“AYRI PARTİ KURMAYI DESTEKLEMİYORUM”

'Ayrışmayı doğru bulmuyorum' diyen İl eski Başkanı Asuman Ali Güven,

“Muharrem Bey’in kendince haklı yönleri ve eleştirileri olabilir ama şuan Cumhuriyet Halk Partisi’nde birlik ve beraberlik zamanı olduğunu düşünüyorum. Hep birlikte olmamız gereken bir dönemde olduğumuzu düşünüyorum. Açıkçası ayrışmayı, ayrı parti kurmayı desteklemiyorum. Mücadele varsa, yapılması gereken birşey varsa partide elimi taşın altına koymaya hazırım.. Eğer bir sorun varsa bunlar parti içinde çözülmeli. Dışarıda herhangi bir arayışa girmeyi doğru bulmuyorum, katılmıyorum da” dedi.

“ARKADAŞLARIMIZIN DA EĞİLİMİ AYNI YÖNDE”

Güven, “İzmir’de birlikte siyaset yaptığımız arkadaşlarımızın da genel eğilimi benim aktardıklarımla aynı yönde. Sağduyulu ve dikkatli düşünüyorlar. Arkadaşlarımız da şuan partinin birlik ve beraberlik içerisinde olmasına daha olmulu bakıyorlar. Daha doğru buluyorlar.” dedi.

“İKTİDAR OLMAMIZ GEREKİYOR”

Birlikte mücadele mesajı veren güven,  “Partimizin iktidara odaklanması gerekiyor. İktidar olmamız gerekiyor. İktidar olabilmek için de tüm kendi patililerimizin harekete geçirilmesi gerekiyor. Hep beraber bir mücadeleye girmemiz gerekiyor. Zaman birlik beraberlik zamanı” diye ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.