Dolar 32,5563
%0.03
Euro 34,8946
%0.08
Altın 2.434,150
%0.17
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski başkan adayından sessiz istifa

Eski başkan adayından sessiz istifa

MHP'den Beldiye Başkan adayı olan Mehmet Toptaş partisinden Bayraklı Seçim Kurulu aracılığı ile sessiz sedasız istifa etti. Egepostası'na konuşan Toptaş “Uzun süredir MHP'nin Genel Merkez ve Üst Yönetimince izlenen politikayı anlamaya çalıştık. Ancak bir sonuca varmak için bulmacayı çözmek gerekti. Çözemedik. Yapılanları doğru bulmuyorum. Bu nedenle istifa ediyorum” dedi. Eski başkan adayı, partisiyle yollarını ayırdı

  • Ege Postası
  • 25.09.2017 - 12:16

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - MHP Bayraklı Belediye Başkan adayı ve Milletvekili adayı Mehmet Toptaş partisinden istifa etti. "Genel Merkez'in yaptığı hatalı uygulamaları çözemiyoruz" diyerek istifa ettiğini bildiren Toptaş “AKP'ye verdiği anlamsız destekten dolayı büyük bir tepki var çözemiyoruz. İzahı da yok. Buna tepki verdik. Sabrettik. Bir yere kadar. Bugün istifamı tek taraflı Bayraklı Seçim Kurulu'na ilettim. Beni arayan tüm arkadaşlarım sordular. 10 yıldır birlikte yol yürüyoruz. Ben hiç kimseye istifa edin demedim. Bunu şova dönüştürmedim” dedi.

“SAVUNULACAK TARAFI KALMADI”

Partide kimseyi kırmak istemediğini, yakın zamanda istifasının nedenlerini de anlayacaklarını ifade eden Toptaş “Biz şimdiye kadar hep Devlet Bahçeli'yi savunduk. Hep 'Bir bildiği vardır' dedik. Bizler de belli yaşa gelmiş, yıllardır siyaset içinde bulunan tahsilli, belli düşünceleri olan insanlarız. Artık kimse aklımızla alay etmesin, görünen köy kılavuz istemez. Dağdaki çoban da yanlışlığın farkında bırakın bizleri. Devlet Bey'in ve üst yönetimin izlediği siyaseti çözmek bulmaca çözmek gibi. Koltuk değneği dediler, stepne dediler hep savunduk ama artık savunulacak bir şey kalmadı. Sıkıntı bu” diye konuştu.

“KİMSEYE İSTİFA ET DEMEDİM”

Kimseye "İstifa et" demediğini ve kendisinin de bunu şova dönüştürmek istemediği için sessiz sedasız ayrıldığını söyleyen Toptaş, “Musavat Dervişoğlu döneminde MHP İl Yönetim Kurulu yöneticisiydim. Sonra Bayraklı İlçe yönetiminde yer aldım. 10 senedir emek veriyorum. Kimseyi kırmamak için bu şekilde ayrıldım. Kalabalık bir resim de verebilirdim. Ama kimseyi kırmaya gerek yok. Yarın o arkadaşlar bizi çok iyi anlayacaklar. Bu yeni parti kurulduğunda milletin teveccühü aktığında hepsinin kazanılması lazım ben hassas davranıyorum. Allah herkesin dağına göre kar versin. Çıktığı yolu açık etsin. Bizim çıktığımız yol tertemiz, insanların kayıtsız şartsız destek verenlerin yolu” şeklinde konuştu.

“HERKESİN YOLU AÇIK OLSUN”

20 aydır Meral Akşener'in yeni kuracağı parti için çalışmalarını sürdürdüklerini de ifade eden Toptaş “Meral Akşener'in çıktığı yolda 20 aydır mücadele ediyoruz. Bu süreçte neden bu yolu seçtiğimizi de herkese anlattık. Başta belediye başkanları ve ilçe başkanları da olmak üzere aktif görevde belediye meclis üyelerimiz de olumlu karşıladı ve imza sürecinde büyük destekleri oldu. 20 aydır delegelerle görüşüyoruz. Meral Hanım'a çok güveniyoruz. Yakından tanıyanlar bilir. Mütevazı, herkesi dinleyen ve dikkate alan, saygıda, kusur etmeyen bir Anadolu kadını. Siyasette kadın eli değmesi lazım. Türkiye'de ona olan ilgi büyüyor. Meral Hanım'ın Diyarbakır hariç, bütün toplantılarına da katıldım. Hiçbir toplantısında salon içine giremedim kalabalıktan. Hem dışarıdaki insanların taleplerini aldık, hem görüşlerini aldık” diye konuştu.

“O KENDİNİ BİTİRDİ”

Yeni kurulacak parti ile ilgili İzmir Kurucu İl Başkanlığına adı geçen Yıldırım Ulupınar'a gelen tepkileri de değerlendiren Toptaş, “Geçenlerde İzmir İl Başkanlığına adı geçen arkadaşımıza tepki vermişti arkadaşlarımız. Talihsiz bir açıklama yapmış. Ki ben kendisini severim, tecrübeli bir arkadaşımız. O uygun değildi. 8-10 kişinin sesi çok çıkar diye. O 8-10 kişi bu partide ilk imzayı verip haksızlığa, hakarete uğrayan isimler öncelikle. Tehditler alanlar. Bunları yok saymak böyle usta bir siyasetçiye yakışmadı. Bu kesin. Yıldırım Ulupınar bu demeciyle kendini bitirdi. Ağzıyla kuş tutsa Meral Hanım kendisine bu saatten sonra İzmir'i teslim etmez bana göre” dedi.

“TERTEMİZ BİR İSİM OLACAK”

İzmir'de kimin kurucu il başkanı olacağı konusunda bir ismin kesinleşmediğini söyleyen Toptaş, “Kim gelecek bilmiyoruz. Yıpranmamış yepyeni tertemiz bir isim gelecek. Bu MHP kökenli bir isim de olmayacak. Herkesin tanımadığı ama mesleğinde başarılı, saygın, siyasete yeni giren biri olacak” açıklamasında bulundu.

“ATATÜRK'Ü SEVEN HERKES BİZİMLE”

Yeni kurulacak parti içinde her türlü görüşe sahip isimlerin bir arada olacağını da vurgulayan Toptaş Şöyle konuştu:

“Biz 60 kişilik bir grubuz. Toplantı yapıyoruz herkes 5 dakika konuşuyor. Saatler sürüyor. 100 kişilik bir grubumuz var. Belli isimlerden seçilmiş 60 kişiyle toplanıyoruz. Burada nasıl bir il ve ilçe başkanından oluşmalı yönetimler. Bunun ayrımını yapıyoruz. Herkesin görüşü belli. Yukarıda nasıl bir yapı kuruluyorsa, bir kısmı demokrat, bir kısım CHP'li bir kısım MHP'li ve AK Partili isimlerden oluşuyor. İl ve ilçe yönetimleri de karma merkez olacak. Sağ -sol yok. Bu bize dış güçler tarafından dayatılan bir söylem. Biz Mustafa Kemal Atatürk'ü seven, vatanı, milleti seven herkesi kucaklayacak bir yapıyla geliyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.