Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,280
%0.21
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski Başkan aday adayından işçi kıyımına sert tepki!

Eski Başkan aday adayından işçi kıyımına sert tepki!

Çiğli’de yaşanan işçi krizine CHP Belediye Başkan Aday Adayı olan Barış Ballıkaya’dan sert tepki geldi. Balıklaya, "Kazan kaynıyor kapak patladı patlayacak. Kendi partilisine düşmanca davranan zihniyet halka ne yapar artık onu da siz düşünün. Yaşasın iş, aş, özgürlük ve demokrasi mücadelemiz.” diyerek yaşananlara sert tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 15.05.2019 - 23:44

EGEPOSTASI- Çiğli Belediyesi'nde yedi işçinin işten çıkarılması üzerine ortaya çıkan kriz, belediye yönetimi ve sendika temsilcilerinin girişimiyle sonlandırılmıştı. Ancak daha sonra bazı işçilerin işe dönüşüne belediye yönetimi tarafından izin verilmemesi yeniden krizin başlamasına neden olmuştu. Bugün Çiğli Belediyesi'ne bağlı Çiğli Gıda İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi ÇİBEL’de kurulan komisyonun raporunun medyaya yansımasının ardından, ÇİBEL bünyesinde farklı birimlerde çalışan işçilerle yaptığı mülakatlar sonunda 41’ini yetersiz bulması belediyede ikinci kıyımın başlayacağı endişesi işçiler arasında yeniden huzursuzluk yarattı. Bu gelişmeler üzerine Çiğli’de bazı siyasiler belediyede yaşananlara tepki gösterdi. Geçtiğimiz dönem Çiğli’de CHP’den aday adayı olan Barış Ballıkaya, “Kendi partilisine düşmanca davranan zihniyet halka ne yapar artık onu da siz düşünün” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Ballıkaya sözlerine söyle devam etti; "KPSS'den 90 puan alan bir genci, ancak mülakat ile eleyen zihniyet ile bulaşıkçı, temizlik işçisi, park sulayan işçileri "yetersiz olduğu" gerekçesi ile işten çıkaran zihniyetin hiç bir farkı yoktur. İkisi de emek düşmanıdır. Bu emek düşmanlarına karşı, İşçi sınıfı biat ederek değil birlikte hareket ederek kazanır. Hiç bir canlı ekmeğinin elinden alınmasına müsaade etmez.

KENDİ PARTİLİSİNE BUNU YAPAN HALKA…

Bu halk sizi omuzlarına aldığı gibi atmasını da bilir. Beş yıl göz açıp kapayana kadar geçer. 23 Haziran’dan sonra bu zihniyeti el ele omuz omuza kaldıracağız. Kazan kaynıyor kapak patladı patlayacak. Kendi partilisine düşmanca davranan zihniyet halka ne yapar artık onu da siz düşünün. Yaşasın iş aş özgürlük ve demokrasi mücadelemiz. Bu bir uyarı mesajıdır..."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.