Dolar 32,3651
%0.15
Euro 34,9645
%-0.29
Altın 2.325,480
%0.22
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski Bakan Çelebi İzmirlilerle buluştu

Eski Bakan Çelebi İzmirlilerle buluştu

Türkiye’nin dönüşüm yılları isimli kitabının tüm gelirini geçtiğimiz aylarda çıkan yangında hasar gören Galatasaray Üniversitesi’ne bağışlayan Işın Çelebi, imza gününde İzmirli okuyucu ile buluştu

  • Ege Postası
  • 17.02.2013 - 10:42
İZMİR-1950-2012 arasında yaşadıklarından hareketle yazılan kitapta Işın Çelebi, Turgut Özal'ın orkestra şefliğinde dönüşüm süreçlerinin perde arkasını, tecrübelerini, gözlemlerini, doğrularını ve hatalarını paylaşarak, gelecek yönetimine ilişkin çözüm ve proje önerilerini genç kuşaklara aktarıyor.

Çelebi’den Türkiye’nin dönüşüm yılları

Başbakan Turgut Özal döneminin Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapan siyasetçi-yazar Işın Çelebi, “Türkiye’nin Dönüşüm Yılları” isimli kitabını İzmirli okuyucu ile buluşturdu.

Konak Belediyesi Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde kitabını tanıtan ve imzalayan Çelebi, Özal dönemine ait değerlendirmelerde de bulundu. Dünyayı iyi anlamak ve yarını yakalamak için dünü unutmadan yaşamak gerek vurgusunu yapan Çelebi kitabında düşüncelerini şekillendiren, duygularına etki eden yaşanmışlıkların arka planını anlatıyor.

Turgut Özal'ın sık sık tekrarladığı, "Kolaylaştırın, zorlaştırmayın. Müjdeleyin, nefret ettirmeyin," sözünü kendine ilke edinen Çelebi bu kitabında Türkiye'nin başta demokrasi olmak üzere temel sorunlarını değerlendirip gelecek için çözümler üretme konusunda çalışma yapanlara, yarını yakalamak için düşünenlere önemli bir kaynak sunuyor.

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, kitabı kısa bir süre içinde çok büyük bir keyif ile okuyup tamamladığını belirterek, “Ülkemizin son kırk yıllık dönemini bir siyaset adamı kimliği dışında, bir devlet ve hizmet adamı olarak anlatmış. Turgut Özal’ın Başbakanlığı dönemindeki değişim ve dönüşüm yıllarını gerçek bir bakış açısı ile gözler önüne seriyor” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.