Dolar 32,5203
%0.22
Euro 34,8490
%0.37
Altın 2.486,960
%1
Bist-100 9.558,00
%0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ESHOT tartışması tam gaz

ESHOT tartışması tam gaz

İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Guruşçu'nun sosyal medya üzerinde ESHOT şoförlerine yönelik eleştirileri sonrasında yeni bir tartışma da beraberinde geldi. Şoförlere eğitim verilmesi yönünde çağrı yapan Gruşçu'ya işçiler adına yanıt veren yetkili sendika, flaş bir açıklamada bulundu. Kent Konseyi ve sendika karşı karşıya

  • Ege Postası
  • 29.08.2016 - 13:49

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kent Konseyi Başkanı Guruşçu'nun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yönelik çağrısıyla başlayan tartışmalara belediyede örgütlü bulunan DİSK Genel İş Sendikası da dahil oldu.

Gruşçu'nun sosyal medya üzerinde dile getirdiği "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ESHOT Genel Müdürü'ne: Şoförlerinize iletişim ve öfke yönetimi eğitimi verin ve halka hakaret etmelerini önleyin. Aksi takdirde işlerine son verin" şeklindeki sözlerine sert karşılık veren Genel-İş Sendikası 1 No'lu Şube Yönetimi, "İşçinin ekmeği ile uğraşma, kendi işine bak" şeklinde açıklamada bulundu.  

Kent Konseyi Başkanı Gruşçu'nun ESHOT şoförlerine yönelik sözleri sonrasında açıklamada bulunan DİSK Genel-İş Sendikası 1 No'lu Şube Başkanı Engin Topal, "Kent Konseyi Başkanı Sayın Çağrı Guruşçu'nun bütün ESHOT personelini suçlayıcı açıklamasını  şiddetle kınıyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan tüm personel görevlerini iyi niyetle ve layıkıyla yerine getirmektedir. Sayın Guruşçu, ESHOT Genel Müdürlüğü'nde yaklaşık 2 bin 500 şoförün çalıştığını ve bu arkadaşların ne şartlarda emek verdiğini, hatta dün bir şoför arkadaşımızın da bir vatandaş tarafından görevi başındayken bıçaklandığını acaba biliyor mu" diye sordu. Topal, açıklamasını şöyle sürdürdü: 

"ESHOT Genel Müdürlüğü Otobüs İşletme Daire Başkanlığı'na bağlı yaklaşık 2 bin 500 hat şoförü personelin sabah saat dörtte kalkıp İzmir halkına hizmet etmek için evlerinden çıktığını, 20 metre araçlarla İzmir trafiğinde hizmet etmekte olduğunu, Türkiye genelinde en az kaza oranıyla en iyi hizmeti verdiğimizi ve de günde bir milyona yakın yolcu taşıdığımızı tüm kamuoyu bilmektedir. İzmir Kent Konseyi Başkanı Sayın Guruşçu’nun Kent Konseyi Başkanı sıfatını taşımasından dolayı, almış olduğu unvanla biz emekçiler üzerinden siyasi rant ve politika üretmesini doğru bulmadığımızı ve buna asla müsaade etmeyeceğimizi bildiririz. Kendi başkanlığını yapmış olduğu konseyde de birlik beraberlik sağlayamadığı tarafımızda bilinmesine rağmen müdahalemiz söz konusu değildir. Geçtiğimiz yerel seçim öncesi  İzmir halkına gecesini gündüzüne katarak hizmet veren şoför arkadaşımıza bir çok fiili saldırı yapılmışken ve "Şoförüme dokunma" eylemi gerçekleştirirken bu kentte yaşayan sayın Guruşçu acaba bunlarla ilgili bir basın açıklaması yapmış mıdı? İzmir Kent Konseyi Başkanı Sayın Çağrı Guruşçu’nun yapmış olduğu açıklamayı düzeltmesini, aksi taktirde DİSK olarak bu konuya sessiz kalmayacağımızı duyururuz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.