Dolar 32,5114
%-0.09
Euro 34,9486
%0.34
Altın 2.436,150
%0.54
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ESHOT'ta neler oluyo? Şok hırsızlık olayı: 2 personel işten atıldı

ESHOT'ta neler oluyo? Şok hırsızlık olayı: 2 personel işten atıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesinde bir süredir artan kurum içi hırsızlık vakaları üzerine iki personel işten çıkartıldı. Şok hırsızlık olayı: 2 personel işten atıldı

  • Ege Postası
  • 19.08.2017 - 11:41

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Önceki yıl İZSU Genel Müdürlüğü bünyesinde gerçekleşen ve 25 tır dolusu hurda malzemenin çalındığı şok etkisi yaratan hırsızlık skandalının ardından benzer bir vaka da ESHOT'ta patlak verdi.

EMNİYETLE ORTAK OPERASYON DÜZENLENDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım hizmetlerini yerine getiren ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesinde yapılan operasyonla iki çalışan işten atıldı. Bir süredir envanterde çeşitli yedek parçaların kaybolmasından şüphelenen kurum yönetimi şüphelenilen personelleri güvenlik kameraları vasıtasıyla izlemeye aldı. Piyasaya değeri 2 bin 500 lira ile 5 bin lira arasında değişen ve Solaris marka otobüslerde kullanılan "klima beyni" olarak adlandırılan yüksek teknoloji ürünlerinin kaybolduğunu fark eden ESHOT idaresi, polis ile ortak soruşturma yürüttü. Polisin de desteği ile yaklaşık üç ay süren teknik takip neticesinde, alınan görüntü kayıtlarıyla hırsızlık vakasına suçüstü yapıldı. Gediz Ağır Bakım Tesisleri bünyesinde yapılan araştırmanın neticesinde iki personelin bir süredir yedek parça hırsızlığı yaptığı ve çaldıkları parçaları çeşitli firmalara usulsüz şekilde sattıkları tespitine varıldı.

YEDEK PARÇA HIRSIZLARINA SUÇÜSTÜ

Önceki gün sabah saatlerinde ESHOT'a gelen emniyet görevlileri mesai başlangıcında suçüstü yakalanan zanlıları sorguya aldı. Sorgusunda işledikleri suçu itiraf eden iki kurum çalışanının aynı suçu defalarca işledikleri ve kurumun envanterinden binlerce liralık malzeme çaldıkları ortaya çıktı.

BİNLERCE LİRALIK MALZEME ÇALINMIŞ!

Gelişmelerin ardından ESHOT Genel Müdürlüğü, iki çalışanın iş akitlerine son verdi. Çalışanlar suç işledikleri gerekçesiyle herhangi bir tazminat ya da ihbar ücreti ödenmeden işten çıkartıldı. İki eski personel yapılan sorgularının ardından tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.