Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erten'den dönüşüm ve üniversite mesajları

Erten'den dönüşüm ve üniversite mesajları

Göreve atandığı 2016 yılından bugüne yaptıkları çalışmaları değerlendiren AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, ilçenin kentsel dönüşüm ihtiyacından Demokrasi Üniversitesi’nin ilçeye kazandırılmasına kadar pek çok alanda çalışma yürüttüklerini söyledi. Erten bir yılını değerlendirdi

  • Ege Postası
  • 21.11.2017 - 11:16

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Komşu ilçeler olan Gaziemir ve Buca’nın arasında kalan Karabağlar’ın yüzde 70’inin plansız ve çarpık yapılaşma sorunu olduğunu belirten AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, ilçenin kentsel dönüşümle ilgili sorunlarının acilen çözülmesi, bazı noktalarda da yerinde dönüşüm yapılması gerektiğini söyledi.

ERTEN, İLÇENİN RÖNTGENİNİ ÇEKTİ

İlçenin röntgenini çeken AK Partili İlçe Başkanı Erten, “Karabağlar’a 4 Ekim 2016 tarihinde atandık. Komşu ilçemiz Gaziemir. Oradan İzmir’e doğru geldiğimizde bizi Türkiye’nin modern fuar alanı karşılıyor, azıcık geçiyorsunuz 6 milyar dolar cirosu olan Ege Serbest Bölgesi, modern AVM’ler, inşaatlar, havalimanı karşılıyor. Ancak dönüş istikametinde Karabağlar’a bakınca bizi hemen tamamlanmamış bir Nasreddin Hoca masalı (rekreasyon alanı) karşılıyor. Bitirilmemiş hala, önceki belediye başkanı döneminde temeli atılmış. Nikah salonu dışında hizmette değil. Karabağlar sadece üzüm bağlarıyla değil Türkiye’nin siyasal yaşamına önemli katkılarda bulunmuş bir ilçe. Kestane Pazarı eğitim kurumları, ilahiyat fakültesi gibi kurumlar burada. Çağdaş Müslümanların yaşadığı bir yer Karabağlar. 50 yıldır önemli bakanlar, bürokratlar yetiştirmiş bir ilçe. Karabağlar seçmen oranı açısından İzmir’in en büyük ilçesi. Yüzde 70’i plansız alan, planlama sorunu var. İlçenin kentsel dönüşümle alakalı sorunları biran evvel çözülmeli. Yerinde dönüşüm olmalı” diye konuştu.

BAŞBAKAN DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ İÇİN TALİMATI VERMİŞTİ VE…

Demokrasi Üniversitesi’nin yerleşkesinin dışında kampüsünün de ilçede olması için yoğun bir biçimde mücadele ettiklerini, en son Başbakan Binali Yıldırım’la görüşmeleri sonunda kampüsün Karabağlar’da yapılması yönünde Başbakanın talimat verdiğini aktaran İlçe Başkanı Kazım Erten, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörünün de geçtiğimiz günlerde Milli Emlak’tan tahsis talebinde bulunduğu bilgisini paylaştı.

REKTÖRÜMÜZ KAMPÜS İÇİN MİLLİ EMLAKTAN TAHSİS TALEBİNDE BULUNDU

Başkan Erten, “Bu süreçte kentsel dönüşümünü üniversite kampüsüyle tamamlamalı dedik. İlçe başkanlığı dönemimizde Demokrasi Üniversitesi’nin ilçemizde olması konusunda mücadele ettik. Talimat sayın Başbakanımı tarafından verildi. Sayın Rektörümüz de geçtiğimiz günlerde Milli Emlak’tan tahsis talebinde bulundu. İzmir, Cumhuriyet, Atatürk, laiklik hassasiyeti olan bir kent. Demokrasi kavramını taşıyan üniversiteyi ilçemize kazandırmak çok önemli. Karabağlar demokrasi kavramıyla anılacak bundan sonra” şeklinde bilgi verdi.

TOKİ VE İLLER BANKASI ELİYLE 5 BİN KONUT ÜRETİYORUZ

Karabağlar’da bir milyon 200 bin metrekarelik alanda TOKİ ve İller Bankası eliyle 5 bin modern konut üretilmesi çalışması başladığını kaydeden AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Erten, temeli atılan konutların 2018 yılı bitimine kadar bitmesini planladıklarını söyledi:

“1 milyon 200 bin metrekarelik alanda 5 bin konut üretilecek TOKİ ve İller Bankası eliyle. Yenitepe-Yeni İzmir lansmanıyla çıkıyor orası. Bu çalışma, Karabağlar’daki kentsel dönüşümün standardını yükseltecek. Temelleri atıldı, 2018 Mart veya Nisan ayında konutların kabaları yükselecek. Bir yıllık Z raporumuz kısaca böyle. Diğer projelerimizi de teker teker hayata geçireceğiz. Çalışmalarımız sürüyor."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.