Dolar 32,3181
%0.21
Euro 35,0783
%-0.12
Altın 2.307,390
%1.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erol: Teröre hayır demek için yürüyeceğiz

Erol: Teröre hayır demek için yürüyeceğiz

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, terör örgütü PKK'nın sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ı öldürmesini kınayarak, "öğretmen Yılmaz'ın ailesinden evladımıza sahip çıkamadığımız için özür diliyorum" dedi.

  • Ege Postası
  • 18.07.2017 - 21:53

CHP Tunceli Milletvekili Erol, Meclis Genel Kurulu'nda Emniyet mensuplarının özlük hakları ile ilgili kanun teklifi konuşmasında Necmettin öğretmene de değindi. 

Erol, "Necmettin öğretmenin Tunceli sınırları içerisinde hain terör örgütü tarafından haince şerefsizce katledilmesini protesto ederek şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum" diyerek söze başlayan Erol, şöyle devam etti: 

"Şehdimizin ailesinden özür diliyorum. Çünkü Tunceli toprakları Dersim toprakları bizim için kutsal değerlere sahiptir . İnanç merkezlerimiz vardır. İnançsal değerlerimiz vardır. O topraklarda 23 yaşında geleceğe umutla bakan ve geleceğe umutla yeni çocuklarımızı yetiştiren eğiten bir öğretmenin kanının dökülmesi bizim için son derece üzüntü vericidir. Ve o evladımıza sahip çıkamadığımız için ailesinden özür diliyorum.

"TERÖRE HAYIR DEMEK İÇİN YÜRÜYECEĞİZ"

Ayrıca bu olayı ve törörü kınamak için Tunceli'nin bir terör kenti olmadığını Tunceli'nin bir cumhuriyet kenti olduğunu bir hoşgörü kenti olduğunu bir medeniyet kenti olduğunu ve bir inanç merkezi olduğunu kanıtlamak için teröre direnmek için terör örgütlerine direnmek için  bu güne kadar Tunceli tarihinde hiç yapılmamış bir şeyi gerçekleştirerek hayatımız pahasına irademizi ortaya koyacağız ve Cuma günü teröre hayır demek için yürüyüş yapacağız. Bu yürüyüşümüze parlamentomuzda görev yapan 550 milletvekilimizi de davet ediyorum. Çünkü terör Türkiye'de bir siyasi parti meselesi sorunu değil Türkiye'de yaşayan 80 milyonun ulusal bir sorunudur. 

EMNİYET TEŞKİLATIMIZIN SOSYAL HAKLARIYLA İLGİLİ VERDİĞİM KANUN TEKLİFİNE DESTEK BEKLİYORUM

"Terör örgütlerine meydan okuyoruz. Bu ülkede herkes özgürce yaşamalı herkes özgürce düşünmeli ve İnsan hakları evrensel değerler herkes için geçerli olmalı. Ve bugün burada Emniyet teşkilatımızın sosyal haklarıyla ilgili kanun teklifinin sahibi olarak bu konuşmayı yaparken emniyet teşkilatımıza 15 temmuz başarısı ve hatırası için sahip çıkılarak sizden destek bekliyorum. Ben Tunceli milletvekili olarak emniyet teşkilatımızın sosyal haklarıyla ilgili olarak kanun teklifini çıkaracak cesareti gösterebiliyorsam sizlerin de kanun teklifine evet demek doğru değildir düşüncesinden kendinizi kurtarıp oy vermenizi rica ediyorum."

Erol'un konuşmasının tamamı : 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.