Dolar 32,3606
%0.13
Euro 34,9545
%-0.32
Altın 2.325,550
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eroğlu: İzmirlilere stresten uzak yeni yeşil alan

Eroğlu: İzmirlilere stresten uzak yeni yeşil alan

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından İzmir İli, Karaburun İlçesi, Mordoğan Beldesi, Çalkaya Mahallesi mevkiinde bulunan 350 dekarlık alan üzerine Körfez B Tipi Mesire Yeri’nin kuruluşu yapıldı. Planlama çalışmaları devam eden Körfez B Tipi Mesire Yeri en kısa sürede açılarak İzmir halkının rekreasyon ve dinlenme ihtiyacının giderilmesi sağlanacak.

  • Ege Postası
  • 16.12.2015 - 11:49
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu İzmirlilere boş vakitlerinde stresten uzak ve hoşça vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturduklarını vurgulayarak “İzmir’de tesis ettiğimiz mesirelik alanlara bir yenisini daha ekliyoruz. Bu çerçevede, Körfez B Tipi Mesire Yerini en kısa sürede vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

“İzmirli Vatandaşlarımızın İhtiyaçlarını Çözüme Kavuşturuyoruz”
İzmirlilerin yeşil ile iç içe yaşayabileceği güzel bir İzmir ortaya çıkarmak için çalıştıklarının altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşıp huzurlu bir ortamda tabiatla iç içe vakit geçirmek ve aileleriyle bir arada piknik yapmak isteyen İzmirli vatandaşlarımız tesis ettiğimiz bu alanları kullanıyorlar. Biz de Bakanlık olarak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını çözüme kavuşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Şehir Ormanları ve Mesire Yerleri Bir Bir Hayata Geçiyor
OGM ormanların sosyal, kültürel, bilimsel, sportif ve estetik faydalarından halkın daha fazla yararlanmasını sağlamak maksadıyla şehir ormanları ve mesire yerleri tesis ediyor. Böylelikle halkın spor, ekoturizm, piknik, dinlenme ve eğlenme ihtiyaçlarının karşılanması sağlanarak toplumun her kesiminin orman sevgisi artırılacak. Bu sayede vatandaşların ormanların korunması konusunda da daha duyarlı hale getirilmesi hedefleniyor.

“Mesire Yerleri Orman Yangını Riskini Azaltıyor”
Mesirelik alanların başka bir faydasının ise orman yangınlarını azaltmak olduğunu belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “İnsanların piknik maksadıyla bu alanlarda bir araya gelmesi, lüzumlu emniyet tedbirlerinin alınması ve piknik için tasarlanması sebebiyle yangın riski de en aza indiriliyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.