Dolar 32,3695
%0.16
Euro 34,9596
%-0.3
Altın 2.325,370
%0.21
Bist-100 9,13
%0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan: Zürriyetimizi arttıracağız

Erdoğan: Zürriyetimizi arttıracağız

Erdoğan TÜRGEV'in 20. kuruluş yıldönümünde "Açık söylüyorum, zürriyetimizi arttıracağız, neslimizi çoğaltacağız diyorum. Nüfus planlamasıymış, doğum kontrolüymüş, hiçbir Müslüman aile böyle bir anlayışın içinde olamaz. Rabbim ne diyorsa, sevgili Peygamberimiz ne diyorsa biz o yolda gideceğiz" dedi.

  • Ege Postası
  • 30.05.2016 - 13:24

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TÜRGEV’in kuruluşunun 20. yıldönümünde konuştu. İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

"Kuruluşundan bugüne kadar TÜRGEV’in çalışmalarına katkı sağlayan emek veren destek olan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. TÜRGEV’i 20 yıl önce bir avuç insan gençlerimize kendi değerlerimize hizmet vermek amacıyla kurmuştu. Bugün TÜRGEV çok daha farklı noktada. Yeterli mi değil. Bu 20 yıl başarılar yanında çok zorlu mücadelelere de sahne oldu. Özellikle paralel ihanet çetesi TÜRGEV’e yönelik her türlü yalan, iftira ve saldırının kaynağı haline geldi. Bu saldırılarının dorukta olduğu günlerde 2014 yılı ramazan ayında şöyle demiştim: daha çok çalışın daha çok üretin ve sizden rahatsız olanlar daha da rahatsız edin demiştim. O kadar rahatsız oldular ki kimileri bu ülkeden kaçtı kimileri de adalet karşısında hesap veriyor.
Sizler nur akan olukların temsilcilerisiniz. 20 yıldır olduğu gibi desteğim duam ve teşvikim sizlerle birlikte olmaya devam edecek. Dava taşlını gediğine koyacağınız güne kadar mücadelenizi sürdüreceğinize inanıyorum.

KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESECEĞİZ

Son üç yıldır art arda gelen hadiseler bizler için çok önemli dersler oldu. Kendi meselelerimizi kendimiz çözmek zorundayız. İster öğrenci yurdu ister savunma sanayii olsun hiç fark etmiyor hepsinde de iş dönüp dolaşıp aynı yere çıkıyor. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz başka çaremiz yok. İdealimizdeki gençliği mi yetiştirmek istiyoruz aileden başlayarak kendi müesseselerimizi kurup geliştirmemiz gerekiyor. Geçmişte hangi sorunu kime havale ettiysek zarar gördük. Sadece altyapının yetmediğini gördük. Yeni nesillere verilecek eğitimi için çok ciddi emek verilmesi şart. Bir, itikadi noktada çok sağlam olacağız. Bizim itikadımızı imanımız evelallah kimse teraziye çıkaramayacak kadar sağlam kılacağız.

OKUL MÜFREDATINDA YOĞUNLAŞACAĞIZ

Ahlakta örnek bir gençlik inşallah Türgev’in yetiştirdiği yurtlarında kalan gençler olacak. İbadetinde inanıyorum ki taviz vermeyen bir gençlik olacak. Bunlar da çok çok önemli. Muamelatta sağlam bir gençlik olacak. Gençler inanın bunu başardığınız başardığımız anda sizden de çok farklı bir nesil tevaruz edecektir. Bunun için yeni dönemi okul yapmaktan ziyade, Milli Eğitim Bakanı ile de konuştum. Okul müfredatında yoğunlaşılması olarak karar erdik.  Bu gençlerin bir bölümünü bölücü terör örgütü kullanıyor ve acı bir akıbete sürüklüyor. Onların gidişini durduracak bir birikime alt yapıya şiddetle ihtiyaç var. Aynı şekilde DAİŞ gibi terör örgütlerinin ağına düşen gençlerimiz var. Ve bunlar bakıyorsunuz inancı olan gençler. İnancı var ama şuuru yok. O işin hazzına tama anlamıyla ulaşamamış. Uyuşturucu kumar hatta teknoloji bağımlılığı yaşayan gençler de var. Bu ülkenin bir tek evladının dahi zayi olmasına gönlümüz razı olmaz.

“ZÜRRİYETİMİZİ ARTIRACAĞIZ” 

Vakıf hizmeti, nefsi tatmin etme değil, nefsi terbiye etme yeridir. Vakıf hizmeti dünyaya değil ukbaya yapılan yatırımdır. Bu çerçevede TÜRGEV gibi çalışacak olan daha pek çok kuruma ihtiyacımız var. Çünkü önümüzde 79 milyonluk bir Türkiye ile birlikte medeniyet ve tarih ortaklığı içinde olduğumuz milyarlarca insan bulunuyor. Ve açık söylüyorum, zürriyetimizi arttıracağız, neslimizi çoğaltacağız diyorum. Nüfus planlamasıymış, doğum kontrolüymüş, hiçbir Müslüman aile böyle bir anlayışın içinde olamaz. Rabbim ne diyorsa, sevgili Peygamberimiz ne diyorsa biz o yolda gideceğiz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.