Dolar 32,2534
%-0.07
Euro 35,0662
%-0.05
Altın 2.466,370
%0.01
Bist-100 10.320,00
%1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan: Sandıkları patlatmaya hazır mıyız!

Erdoğan: Sandıkları patlatmaya hazır mıyız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "31 Mart seçimlerinde sadece Egenin değil dünyanın incisi bu şehrimizi hizmet siyasetiyle buluşturmaya var mıyı? Gayretle, önce millet, önce memleket demeye var mıyı? Sandıkları patlamaya hazır mıyı? Şehit Başbakan Menderes’in emaneti bu şehri yeniden demokrasinin kalesi haline getirmeye var mıyı? Bu defa İzmir bir başka olacak. İzmir bu defa vesayetçilere, darbecilere, terör sevicilere karşın hakkın ve halkın yanında olacak" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kararlı İzmir mesajı

  • Ege Postası
  • 05.01.2019 - 16:02

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'deki AK Parti Belediye Başkan Adayları tanıtım toplantısında çarpıcı mesajlar verdi.

KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI:

Bugün buraya mahalli seçimlerdeki adaylarımızı, İzmir’e ve türkiye’ye tanıtmak için geldik. İzmir adayımızla birlikte huzurlarınızda bugün ilçe belediye başkan adaylarımızı tanıtacağız. 31 Mart gecesine kadar geceli gündüzlü seçim çalışmalarında kendilerine başarılar diliyorum. Biz İzmir’i Türkiye’nin değil tüm gönül coğrafyamızın kalbi olarak görüyoruz. Bu salonda atan nabız bütün bu coğrafyanın nabzıdır. İzmir’de yanan meşale bütün bu coğrafyayı aydınlatan meşaledir. Anadolu’nun istiklale kavuştuğu yer de işte burasıdır, İzmir’dir.

İZMİR SÖZÜN TAM MANASIYLA BİR ANNE ŞEHRİDİR

İzmir’in dağlarında çiçekler açar diyoruz ya, o çiçekler bizim İstiklal aşkımızın, birliğimizin, dirliğimizin çiçekleridir. Bu güzel izmirimizin bfiziki coğrafyasıyla izah edilemeycek genişlikte ve derinliktedir. İzmir’in sınırları bize göre Viyana’dan başlar Doğu Türkistan’dan başlar, Karadeniz’in kuzeyinden başlar. Çaka beyden bu yana 9 asırdır Türk şehri olan İzmir’in sevinci hepimizin sevinci oludğu gibi acısı da yine hepimizin ortak acısıdır. Türkiye’nin 81 ilinden gelip İzmir’i yurt edinen kardeşlerimiz birlik ve beraberlik içinde hayatlarını sürdürüyor. İşte bu özellikleriyle İzmir sözün tam manasıyla bir anne şehridir. Gazi Paşanın muhterem valideleri Zübeyde Hanım da burada yatıyor. Çaka Bey’den Gazi Paşa’ya kadar bu toprakları vatan yapmanın sembolu olmaya devam ediyor.

ŞİMDİ BİZ TAŞIYORUZ MÜJDENİN KURŞUN YÜKÜNÜ

Şimdi biz taşıyoruz müjdenin kurşun yükünü. İzmir sadece İzmir’in değil 81 milyonun şehridir. Bu salonda Çaka beylerin kahramanlığı, mangal yürekli efelerin istiklal azmi var. Bu salonda İzmir’i gavura yar etmeyiz diyerek silaha davranan  fedailerin hesapsız memleket sevgisi var. Bu salonda 9 Eylül’de Anadolu’nun her bir yerinden gelerek büyük zaferi mühürleyen şehitlerimizin, gazilerimizin fedakarlığı var. Bin yıldır vatanımızın istiklali ve istikbali için mücadele eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle yad ediyorum. Mekanları cennet olsun. Muharrem Ertaş’ın İzmir’in işgalini anlatan bir bozlağı var. (Sözleri sloganlarla kesilince; 31 Mart akşamına kadar durmak yok, bu heyecanla yola devam dedi). Güzel İzmir duman gitmez başından. Ahdim kaldı toprağında taşında. Gündüz hayalimde gece düşümde. Eğil dağlar geçeceğim yurduma. Kolaylıklar ver yurduma. Aslan yatağına da tilki giremez. Girse de gonca gülün deremez. Alçak yunan muradına ermez. Yunanları dökeceğim denize.

İZMİR GÜNDÜZ HAYALİMİZDE GECE DÜŞÜMÜZDE OLMUŞTUR HEP

Bu şehir gündüz hayalimizde gece düşümüzde olmuştur hep. Aslan yatağına sokulmaya çalışan tilkilere karşı mücadeleye hazır mıyı? Dışarıdaki ve içerideki alçakları muradlarına erdirmemek için gece gündüz çalışmaya hazır mıyı? İşte benim gönlümüdn efendisi İzmir budur. Ben de sizleri çok seviyorum ya. Çok seviyorum. Zaten karşılıklı bu sevgimiz, sevdamız olmasaydı biz buralara 16 yıldır gelemezdik. Bu sevgi, bu sevda Elhamdülillah 16 yıldır bizi iktidar kıldı. Bundan sonra da böyle yürüyeceğiz bu yolda.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN YÜKSEK İHRACAT RAKAMINA ULAŞTIK

İzmir’de sadece vatanımızın bağımsızlığının değil ekonomik bağımsızlığımızın da temellerini de attık. Hep izmir iktisat kongresini konuşuruz.onunla başlayan kalkınma hamlemiz uzun süre sekteye uğradı. AK parti iktidarları döneminde aynı ruh ve heyecanla ülkemizi hızlı bir kalkınma sürecine sokmuş olduk. Kur-faiz-enflasyon üçgeninde maruz kaldığımız saldırılara karşın yüzde 4.5 büyüdük. Dün 2018 ihracat rakamları açıklandı. Tabi biraz ihracatta 168,1 milyar dolar Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamına ulaştık. Hedefimiz 170’i yakalamaktı, kıl payı geride kaldık. İstihdamda bir milyonun üzerined artış yaşandı.

SON 16 YILDA 67 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK

Son 16yılda İzmir’e 67 katrilyon yatırım yaptık. İzmir’e yapılan yatırım bu. İzmir’i hiçbir zaman ihmal etmedik. En fazla vekili biz çıkarmadıkdemedik, çünkü İzmir özellikliydi. Bu yatırımların yapılması gerekirdi ve yaptık. Yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz. Eğitimde 9 bin 548 adet yeni derslik yaptık. 3 yeni devlet üniversitesi kazandırdık. Yüksek öğrenim yurtları yaptık. Toplamda 14 bin 500 kişi kapasiteli 6 yüksek öğrenim yurdunu daha izmir’e kazandıracağız. 15’er bin seyirci kapasiteli Göztepe ve Alsancak statlarının yapımı devam ediyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla İzmir’ed 18 bin konut projesini hayata geçirdik. Laf yok icraat var. 357i hastane toplam 109 tesisi hizmete soktuk. Bayraklı Şehir Hastanemiz yapılıyor. 2 bin 60 yatak kapasiteli olan bir dev şehir hastanesine İzmirimiz de kavuşacak. Yaparsa AK Parti yapar. Olay bu kadar basit.

CHP DEMEK ÇÖP DEMEK, YOLSUZLUK-YOKSUNLUK-YASAK-RÜŞVET DEMEK

Fakat iktidar inşallah yerel yönetim iktidarıyla bütünleştiği zaman İzmir bir başka güzel olacak. Şimdi ben size birşey soracağım; İzmir'in çöpleri modern depolamayla mı depolanıyor yoksa vahşi depolamayla mı depolanıyo? İzmir bu asırda vahşi depolamayla çöp depolaması yapıyor. İzmir’e bu yakışır m? 94 yılında İstanbul’da da vahşi depolama vardı. Niy? CHP vardı. CHP demek çöp demektir. CHP demek hava kirliliği demektir. CHP demek yolsuzluk, yokluk, rüşvet demektir. İstanbul’u hemen o vahqşi depolamaları kaldırdık. İnşallah Nihat Zeybekçi kardeşimin buraya belediye başkanı olmasıyla birlikte en kısa sürede bu vahşi depolamalar yerine modern depolamaya terk edecektir. Bu modern depolamayla enerji üretimi olacak. Kompost gübre olacak. Bu yerler kalkacak ve buralarda da Millet Bahçeleri olacak. Çevreci biziz biz. Bunlar çevrecilikten anlamaz. Bunların hayatında çevrecilik yok. Ama biz bunu yaptık. İcraatını yaptık.

İZMİR’DE BÖLÜNMÜŞ YOLU 827 KİLOMTEREYE BİZ ÇIKARDIK BİZ, BİR DE SİZ YAPIN. YOK. YAPAMAZLAR

İzmir’in tüm yollarını sizler için yaptık, yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bölünmüş yol uzunluğunu 827 kilometreye biz çıkardık biz. AK Parti ve Binali Bey7in burada çok büyük emeği var. Nerede bunla? Biz yaptık desinler yok. İstanbul İzmir arasında 3,5 saatini indirecek otoyolun tamamı bu yıl bitiyor. Kim yapıyo? AK Parti. Yine Binali Bey’in burada büyük emeği var. Maliyeti 2 katrilyon lira olan Menemen Aliağa Çandarlı otoyolu inşallah 2021 yılında tamamlıyoruz. Bir de siz yapın. Yok . yapamazlar. Bu irade onlarda yok. İzmir-Manisa yolundaki Sabuncubeli Tüneli ne canlar aldı be, ne sıkıntılar yaşattı be. Şimdi o tüneli hallettik, bağlantı yollarını tamamlayıp hizmete sunduk. Nereden nerey? Bunların dışında şu an izmir’de yapımı devam eden toplamda maliyeti 2 katrilyon 140 trilyon olan 21 yol projemiz bulunuyor. Herşey İzmir için. Buyrun. İzmir-Ankara arasını 3,5 saate düşürecek hızlı tren inşaası sürüyor. Zamanla yarışıyoruz.durmak yok yola devam.

İZMİR’İN İÇME SUYU PROBLEMİNİ DE BİZ ÇÖZDÜK, BİZ

Yaklaşık 966 trilyon lira maliyetle Aliağa Çandarlı Bergama Çandarlı arasında yeni bir demiryolu çalışmasına başladık. Ödemiş-Kiraz arasında hızlı tren hattı için hazırlıklara başladık. İnşallah Saliha kızımızı (Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar) orada yalnız bırakmayacağız.  Beraber yürüdük biz bu yollarda. Aynı şekilde Bergama Soma arasında da bir hızlı tren yapmak için kolları sıvadık. Kemalpaşa lojistik köyünün demiryolu hattı bağlantısını sağlamak için çalışmalara başladık. 3 katrilyon maliyetli toplam 5 istasyondan oluşan Halkapınar-Otogar metro hattının ihalesini yapıp yapımına başlıyoruz. İzmir’in ihtiyaçlarını karşılamayan, çürük çarık bir havaalanı vardı. Havalimanı değil. Adnan Menderes Havalimanını baştan aşağı yeniledik. Çeşme Ekrem Pakdemirli Havaalanını da hizmete açacağız. Son 16 yılda 28 baraj ve 8 gölet inşa ederek İzmirlilerin hizmetine soktuk. İzmir’in içme suyu problemini biz çözdük biz. Halbuki büyükşehirde su sorununu büyükşehir belediyelerinin kendilerininh çözmesi gerekir. Bu kardeşiniz İstanbul’u CHP’li belediyeden aldı. Sektörler oluşmuştu. Bidonlarla herkes su taşıyor. Küvetlerde su biriktiriliyordu. 525 bin dekar alanı sulamaya açtık İzmir’de.

ÇİFTÇİLERE VERİLECEK YENİ TARIMSAL DESTEKLERİ İZMİR’DEN AÇIKLADI

Gençler size bir müjde vereyim; çiftçilerimize toplamda 3, 5 katrilyon tutardında tarımsal destek verdik. Bay Kemal diyor ya çiftçi aç diye. Bu ay sonuna kadar 2019 yılı ocak ayı içinde ödenecek tarımsal desteklemelerin bugün müjdesini İzmir’den veriyorum. Fark ödemesi, buğday, mısır ve çeltikte 550 milyon tl, buzağı desetği 525 milyon tl, çiğ süt desteği 340 milyon tl, yem bitkileri desteği 269 milyon tl, sertifikalı tohum kullanım desteği 100 milyon tl, tarım alanı koruma desteği 84 milyon 500 bin tl. Diğer desteklemeler 167 milyon tl. Toplam 2 milyar 35 milyon tl. Bay Kemal inşallah bundan sonra bir daha çiftçiye ne verdin demezsin. İşte sana resmi ağızdan açıkladım. Seninki resmi değil gayri resmi.

EGE ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜNE MİLLET BAHÇESİ YAPACAĞIZ

EÜ Bornova Kampusü alanına Millet Bahçesi yapmak için başladık. 290 bin metrekare alana yapılacak mbahçenin proje çalışmaları devam ediyor. İzmir’e yaptığımız yatırımları oy hesabıyla yapıyor değiliz. Biz İzmir’i hesapsız seviyoruz, hizmetlerimizi de hesapsız yapıyoruz. Belediyelerin beceremedikleri işleri de biz üstleniyor ve yapıyoruz. Hangi partiden olursa olsun. İzir’in bugün mahzun kalmasına gönlümüz dayanmıyor. Güneydoğu’da malum belediyeler oraları rezil ettiler. Neler yapmadılar. Susuz bir Güneydoğu. Biz orayı kayyumlarla onlardan aldık. Tavsiye ediyorum, gidin Diyarbakır, Şırnak, Van, Mardin’i görün. Yav nerede o eski Diyarbakır, Şırnak, Van. Hepsini değiştirdik. Tanımazsınız. İzmir’den farkı yok. İnşallah temizlikte,doğalgazda İzmir’in geri kalmış sıkıntılarını aşacağız. Millet bahçeleriyle, kıraathaneleriyle İzmir çok daha farklı bir konuma gelecek.

İZMİR BU DEFA VESAYETÇİLERE, DARBECİLERE...

İlçe adaylarımızı da hassasiyetle belirledik. İzmir’i marka şehir yapacak projeleri inşallah büyükşehir belediye başkan adayımız ilçe belediye başkanlarımızla birlikte hayata geçirecek. İzmir hazır mısını? 31 mart seçimlerinde sadece Egenin değil dünyanın incisi bu şehrimizi hizmet siyasetiyle buluşturmaya var mıyı? Gayretle, önce millet, önce memleket demeye var mıyı? Sandıkları patlamaya hazır mıyı? Şehit Başbakan Menderes’in emaneti bu şehri yeniden demokrasinin kalesi haline getirmeye var mıyı? Bu defa İzmir bir başka olacak. İzmir bu defa vesayetçilere, darbecilere, terör sevicilere karşın hakkın ve halkın yanında olacak. Ben buna inanıyorum.

İZMİR’E EN ÇOK ZARARI TEK PARTİ ZİHNİYETİNDEN KURTULAMAYAN CHP’NİN VERDİĞİNİ GÖRÜRÜZ

Türkiye’nin demokrasi mücadelesinde İzmir’in ayrı ve özel bir yeri var. Fethi Okyar’dan Adnan Menderes’e kadar demokrasi mücadelesi veren kim varsa İzmir hepsine sahip çıkmıştır. İzmir’e en çok zararı tek parti zihniyetinden kurtulmayan CHP’nin verdiğini görürüz. Halka husumet besleyen bu parti İzmir’in üzerine bir karabasan gibi çökmüştür. Özellikle mahalli idarelerde CHP yönetiminde her alanda gerilemiş, Türkiye ortalamasının altında kalmıştır. Pekçok yatırımı Bakanlıklarımız yapmak zorunda kalmıştır. AK Parti olarak İzmir’i ülkemizin ve dünyanın sembol şehri haline getirmek için çalışıyoruz. CHP’li vatandaşlarımıza da sesleniyorum, İzmir’i demokrasinin ve özgür düşüncenin kenti haline hep beraber getirelim. Siz de bu CHP zihniyetinden ekmek çıkmayacağını biliyorsunuz.

KORKU SİYASETİYLE İZMİR’İ ADETA ESİR ALMIŞ DURUMDALAR

Korku siyasetiyle İzmir’i adeta esir almış durumdalar. Yaşam tarzı dediler. Buyurun tirübünler var. Baş örtülü de örtüsüz kardeşlerim de var. Ama yatıyorlar kalkıyorlar yaşam tarzı yaşam tarzı. Bizim böyle  bir derdimiz var. Biz bugüne kadar bundan dolayı musallat olmadık. Yaşam tarzı diyerek, irtica, laiklik diyerek İzmirlinin iradesine ipotek koydular. 31 Mart’ta siz bu yanlış iradeyi inanıyorum ki tersine çevireceksiniz. Kim giyiminden kuşamından dolayı böyle bir sıkıntı yaşadı'

31 MART’TA İZMİR’İ HİZMET BELEDİYECİLİĞİ MEŞALESENİ YAKMAYA HAZIR MIYIZ'

Cumhur İttifakıyla seçime gidiyoruz. AK Parti terör örgütlyerine karşı acımasızdır. İçeride de dışarıda da terörü kazımıştır, kazımaya devam ediyor. 31 mart’ta İzmir’i AK Partinin belediyeciliğiyle buluşturmaya hazır mıyı? Hizmet belediyeciliği meşalesini yakmaya hazır mıyı? Gönül belediyeciliğini iktidar yapmaya hazır mıyı? 31 Mart seçimleri için hazırlıklarımızı erkenden başlattık. Büyükşehir ve il belediye başkan adaylarımızı zaten açıklamıştık.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.