Dolar 32,5566
%0.03
Euro 34,8467
%-0.05
Altın 2.433,560
%0.14
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan rest çekti: Bu yasa çıkmaz

Erdoğan rest çekti: Bu yasa çıkmaz

AB ile vize serbestisine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan flaş açıklamalar geldi.

  • Ege Postası
  • 24.05.2016 - 18:44

Erdoğan, "30 Haziran itibarıyla vize noktasında adım atılacaktı. Arkadaşlarımız görüşmeleri yapacak. Bu görüşmelerde netice alındı alındı, alınmadığı taktirde bu Türkiye Cumhuriyeti Parlamentosu'nda geri kabul anlaşmasına ilişkin yasa çıkmaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BM Dünya İnsani Zirvesinde BM Genel Sekreteri Ban ki Mun’la ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan AB’nin Suriyeli mülteciler için Türkiye’ye vermeyi taahhüt ettiği 3 milyar Euroile ilgili soruya cevap verdi.

Erdoğan şunları söyledi:
Temmuz ayına kadar 1 milyar Euro’nun verileceğine dair arkadaşlarımdan dün bana bir bilgi geldi.
Bu para Türkiye’ye bir lütuf değil. Türkiye zaten yardımları yapıyor. Ama biz dürüstlük bekliyoruz.Bu bir yere kadar tahammül edilir. Bir yere kadar çekilir. Ondan sonra Türkiye kararını verir. Ondan sonra da siz düşünün denir.

Vize konusunda. Latin Amerika ülkelerine Türkiye’den istenen şartlar isteniyor m? Hayır. Türkiye’den müzakereci bir ülke ve gümrük birliğine üye bir ülke olması hasebiyle siz neden bunları istiyorsunuz.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ PARLAMENTOSUNDAN BU YASA ÇIKMAZ"

Şu anda 1 Haziran itibarıyla geri kabul anlaşmasına yönelik bir adım vardı, 30 Haziran itibarıyla da vize noktasında, adım atılacaktı. Eğer şu anda bu konuyla ilgili olarak arkadaşlarımız görüşmeleri yapacaklar, dışişleri bakanlarımız, bu noktada AB bakanlarımız, görüşmeleri yapacaklar ve bu görüşmelerde netice alındı, alındı. Alınmadığı takdirde kusura bakmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamentosundan geri kabul anlaşmasına yönelik uygulama sürecine yönelik adım atılmasına ait karar, yasa çıkmaz. Bunu da ben çok açık, dün de söyledim kendilerine, bugün de bu soru üzerine buradan söylüyorum. Çünkü bize ikide bir kriter dayatmasınlar, burası Türkiye

YENİ HÜKÜMET YORUMU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün açıklanan kabineyle ilgili soruya ise şu cevabı verdi:

Kabinede 9 arkadaşımızın değişimi söz konusu oldu. Tabi bugüne kadar bu hizmeti vermiş olan arkadaşlarımıza şahsım, milletim adına çok çok teşekkür ediyorum.

Kurucusu olduğum bir partide bu arkadaşlarımla beraber yürüdük. Şu anda bazı arkadaşlarımız çok çok farklı görevlerde istihdam ediliyor, istihdam edilecek. Partinin çeşitli kademelerinde yer alır, parlamentoda da yer alır. Yeter ki olaya sıradan bir parti mensubu, bir hükümet yetkilisi değil, bir dava adamı olarak baksın.

Böyle baktığı zaman bu ülkeye hizmette kendilerine bir görev düşecektir. Buradaki anlayış da adama iş değil işe adam mantığıyla yaklaşmaktır.
Sayın Başbakan bu yaklaşım tarzıyla bir liste önümüze getirdiler. Daha sonra kendileriyle bir istişarem oldu. Bu istişareden sonra onayımı verdim. Ve kendileri de süratle kabineyi açıkladılar. Grup konuşmalarını yaptılar ardından MYK'yı açıkladılar. 

Nitekim Bakan olamayan bazı arkadaşların MYK'da görev alındıklarını gördüm. Daha farklı alanlarda da istihdam edilmeleri söz konusu olacaktır.
Ülkemiz bu yeni kabineyle yürüyüşe devam diyerek, süratle, çok daha farklı bir heyecanla yürüyeceğine inanıyorum.

Yarın ilk Bakanlar Kurulu toplantısını da Beştepe'de gerçekleştireceğiz. Orada da hükümet programını birlikte değerlendirme imkanımız olacak. İç, dış, terörle mücadelede neler yapacağız bunları değerlendirme imkanımız olacak. Ekonomide nasıl adımlar atacağız, bunları değerlendirme imkanımız olacak.

Ülkemiz için milletimiz için hayırlı olsun.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.