Dolar 32,3673
%0.15
Euro 34,9585
%-0.3
Altın 2.324,360
%0.17
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan-Putin görüşmesinin ardından Suriye’de flaş gelişme

Erdoğan-Putin görüşmesinin ardından Suriye’de flaş gelişme

Türk askeri konvoyunun saldırıya uğradığı, Mehmetçik'in tehdit altında kaldığı Suriye'de 'son dakika' gelişmesi yaşandı. Rus Savunma Bakanlığı, Suriye rejiminin çatışmasızlık bölgesi İdlib'de tek taraflı ateşkes ilan ettiğini duyurdu.

  • Ege Postası
  • 31.08.2019 - 12:01

Rus İnterfaks haber ajansının bildirdiğine göre; Rusya Savunma Bakanlığı, bölgede savaşan muhalif gruplara da ateşkese katılma çağrısı yaptı. Esad rejiminin ateşkes kararı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Moskova’da gerçekleştirdiği görüşmeden üç gün sonra geldi.

İki lider 27 Ağustos’ta bir araya gelmiş ve İdlib’de yaşanan son gelişmeleri masaya yatırmıştı. Kısa süre önce İdlib’e bağlı kritik önemdeki Han Şeyhun kasabası, Suriye ordusu tarafından muhaliflerden geri alınmıştı. Bu süreçte 9 No'lu gözlem noktasının güvenliğinin sağlanması için bölgeye sevk edilen Türk askeri konvoyuna saldırı düzenlenmiş ve üç sivil hayatını kaybetmişti.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı güçlerin İdlib’deki ilerleyişi devam ederken, Türkiye’ye ait 9 ve 10 numaralı gözlem noktaları tehdit altına girmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.