Dolar 32,3641
%0.14
Euro 34,9931
%-0.21
Altın 2.325,120
%0.2
Bist-100 9,12
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan: Kamuda tasarruf gerçekleştireceğiz

Erdoğan: Kamuda tasarruf gerçekleştireceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TESK Genel Kurulu toplantısında konuştu. Erdoğan açıklamasında "Dün akşam imzaladım. Dövizle kira konusunu kökten çözüyoruz. İhracat ve ithalat gibi dışarı ile ilgili olmayan kimsenin yolu dövizle kesişmemeli" dedi. Erdoğan ayrıca "Şimdi ben buradan sesleniyorum" diyerek "İnanın bu dönemde döviz bahanesiyle sattıkları ürene hiç alakası olmadığı halde zam yapanlar iflah olmayacaklardır. Helalı haramı ayırt etmeyenlerin iflah olması mümkün değil. Hukuk sistemini çok kararlı çalıştıracağız. Bu bir kriz değil manipülasyondur. Sakın aldanmayın. Bu süreç atlatılacak" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 13.09.2018 - 11:57

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomi yönetiminde serbest piyasa koşulları içinde hareket edeceklerini belirterek önümüzdeki dönemde dövizdeki hareketlilikle ilgili yeni adım atacaklarını belirterek çok önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarından satırbaşları:

Kıymetli, yöneticiler esnaf ve sanatkar kardeşlerim. Szileri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Esnaf ve sanatkarlar konfedarasyonunun 20, yılını kutluyorum.

Daha önce genel kurullarınıza başbakan sıfatıyla katılmıştım. Bilindiği gibi bizim geleneğimizde esnaf AHİ'dir. Kökeni kardeşlikten ve cömertlikten gelir. Toplumun birliğe ihtiyaç duyduğu her dönemde AHİ'ler devreye girmiştir. Bu yolun esası çok değil helalinden kazanmaktır. Ecdadımızın bu konu ile ilgili sayısız meseleleri, tavsiyeleri vardır.

Köksüz bir ağacın ayakta kalamayacağı gibi köksüz bir kurum da varlığını uzun süre sürdüremez. Yaşadığımız onca hadiseye rağmen zarar görmedik. Ülkemizin adı birileri tarafından sürekli olumsuzluklarla anılmaya çalışılıyor. Türkiye geçmişte yaşadığı kimi darbelere rağmen tercihini her zaman tekrardan demokrasi tarafından kullanan bir ülkedir. 

Türkiye'nin demokrasi konusunda herhangi bir eksiği yoktur.

Ülkemize yönelik gizli ve açık saldırıların serbest piyasa ekonomisi ile ilgisi yok.

Zor dönemler zor kararlar vermeyi gerektirir. Ekonomide uygun kararlar almaktan asla vazgeçmiyoruz. 

Döviz kurundaki dalgalanmayı önlemeye yönelik yeni adımlarımız olacak.

Dün akşam imzaladım. Dövizle kira konusunu kökten çözüyoruz. İhracat ve ithalat gibi dışarı ile ilgili olmayan kimsenin yolu dövizle kesişmemeli.

Kamu harcamalarında mümkün olan en yüksek tasarrufu gerçekleştireceğiz.

Merkez Bankası bağımsızdır. O kendi kararını kendisi alır. Ama bunun dışında özel sektöre ait bankalar. Bu bankalar da Merkez Bankası'nın kararına göre hareket ediyor. Faiz konusundaki hassasiyetim değişmedi.

Merkez Bankası faiz konusunda bağımsız ama özel bankalar neye göre hareket ediyor. Yüzde 50’lere varan faiz uygulamaları var.

Şimdi ben esnaf kardeşlerimize soruyorum Reel sektördeki yatırımcı yatırımını neye göre yapacak ve ya yeni bir yatırıma başlayabilir m? Zaten özel sektör bankalarının bir çoğu kolay kolay bunlara kredi musluklarını böyle açmıyor. Ee Zaten yüzde 50’lere varan faiz oranları var. İçinizde böyle yüzde 50 kazanan var m? Bu ancak esrar eroin tüccarlarında olur. Normalde olmaz. Bu gerçek ortada…

TÜSİAD diyor ki faiz çok yüksek ben de diyorum ki bu yüksek faizi düşürelim.

O zaman faiz denen bu sömürü aracını kullanmaya asla aracı olamayacağız. 

Ben bugüne kadar Merkez Bankası'nın açıkladığı enflasyon tahminlerini tutturduğunu görmedim.

Şimdi be buradan sesleniyorum. İnanın bu dönemde döviz bahanesiyle sattıkları ürene hiç alakası olmadığı halde zam yapanlar iflah olmayacaklardır. Helalı haramı ayırt etmeyenlerin iflah olması mümkün değil.  Hukuk sistemini çok kararlı çalıştıracağız. 

Bu bir kriz değil manipülasyondur. Sakın aldanmayın. Bu süreç atlatılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.