Dolar 32,5822
%0.33
Euro 34,7960
%0.18
Altın 2.509,000
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan-Gül gerilimine dikkat çeken yorum

Erdoğan-Gül gerilimine dikkat çeken yorum

Abdullah Gül'e yakınlığı ile bilinen Fehmi Koru, Erdoğan- Gül gerilimine ilişkin, "Abdullah Gül, 'İnceldiği yerden kopsun' deme noktasına kolay gelmeyecektir" yorumunda bulundu.

  • Ege Postası
  • 01.01.2018 - 15:05

Fehmi Koru bugün kişisel internet sitesinde yayınladığı yazısında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasındaki gerilimi yazdı.

Erdoğan'ın açıklamalarından Gül'ün üzüldüğünü düşündüğünü belirten Koru, "Abdullah Gül 'İnceldiği yerden kopsun' deme noktasına kolay gelmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Fehmi Koru'nun yazısının ilgili bölümü şöyle:

Tayyip Erdoğan ile Abdullah Gül arasında da bu tür bir kopuş yaşanır mı'

Neden yaşanmasın, yaşanabilir elbette…

Esas soru “Yaşanır mı'” değil, esas soru şu: Yaşanmalı mı'

İşte benim başkalarından farklılaşmam o noktada.

Böyle bir kopuşun, yol ayırmanın taraflara olduğu kadar hiç kimseye, hatta en çok da AK Parti’ye yaramayacağı kanaatindeyim.

Abdullah Gül’ün en keskin dönemeçlerde bile arayı açmama kararlılığını.. görüş ayrılıkları gözlerden saklanamaz hale gelmesin diye nasıl çabaladığını.. mutlaka bir şeyler söylemesi gerektiğinde cümlelerini ve sözcüklerini seçerken gösterdiği itinayı.. siyaseti yakından gözleyen herkes yıllar içerisinde görerek öğrendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan son KHK’da yer alan bir müphemliğin kaldırılmasını temenni eden selefi Gül’ün tavrının kendisini ‘üzdüğünü’ söylemişti. Temenni içeren açıklaması sonrasında başgösteren tartışmanın aldığı biçimden esas Cumhurbaşkanı Gül’ün üzüldüğünü sanıyorum.

“İnceldiği yerden kopsun” deme noktasına kolay gelmeyecektir Abdullah Gül.

Ancak bizdeki ve başka ülkelerdeki örnekler, tek tarafın ilişki konusundaki itinalı tavrının bunun için yeterli olmayacağına işaret ediyor.

Bakalım işin seyri nasıl gelişecek'

Yine de kendi görüşümü kayda geçireyim: Yeni yıla böyle bir olayla başlanılması 2018’in geride bıraktığımız yıldan daha farklı geçmesini bekleyenler ve ülke için bir talihsizliktir.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.