Dolar 32,3479
%0.3
Euro 35,1166
%-0.01
Altın 2.310,380
%1.44
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan'dan islam dünyasına olağanüstü çağrı

Erdoğan'dan islam dünyasına olağanüstü çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararına karşı İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dönem Başkanı olarak İslam ülkeleri liderlerini 13 Aralık’ta İstanbul’da Olağanüstü İslam Zirvesi’ne çağırdı.

  • Ege Postası
  • 07.12.2017 - 06:43

Erdoğan, dün Kudüs’le ilgili gelişmeleri değerlendirmek amacıyla bir dizi telefon görüşmesi yaptı. Erdoğan, Malezya Başbakanı Necip Rezak, Tunus Cumhurbaşkanı Baci Kaid Sibsi ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile yaptığı görüşmelerde, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının, Ortadoğu’da barış sürecini sekteye uğratacağına dikkati çekti.  Erdoğan, bölgede barış ve istikrar için 1967 sınırları dahilinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin vücut bulmasının şart olduğunu vurguladı. İsrail’in 1980’de aldığı Kudüs’ü ilhak kararının, uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler tarafından reddedildiğini hatırlatan Erdoğan, Müslümanlar için de kutsal bir şehir olan Kudüs’ün, İslam ülkeleri için son derece hassas bir mesele olduğuna işaret etti. 

Erdoğan, Suud Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el-Sani ile yaptığı görüşmelerde ise Kudüs’ün hukuki statüsünde değişiklik anlamına gelecek hiçbir teşebbüsün kabul edilemeyeceğinin hatırlattı. Görüşmelerde tüm Müslümanlar için hassasiyet arz eden bu meselede İslam dünyasının ortak tavır sergilemesinin son derece önemli olduğu hususunda da mutabık kalındığı öğrenildi. MİLLİYET
 

  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.