Dolar 32,3262
%0.23
Euro 35,1129
%-0.02
Altın 2.305,870
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan’dan Bahçeli’nin destek açıklamasına ilk tepki

Erdoğan’dan Bahçeli’nin destek açıklamasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, başta Abdullah Gül olmak üzere son KHK'yı eleştiren eski AKP'li isimlere tepki gösterdi. Erdoğan, "Bu trenden düşenler, düştükleri yerde kalırlar. Bu süreçte bize düşen geçmişteki hatalardan uzak durmaktır" dedi. Devlet Bahçeli'nin 'destek açıklamasına da değinen Erdoğan, "Sayın Bahçeli'nin dün yaptığı açıklamayı çok değerli buluyorum. Şahsım ve partim adına şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı. Öte yandan Cumhurbaşkanı, MHP Lideri'ni Beştepe'ye davet ederek, 'Hayırlı olan işte yavaş davranmamak gerek' dedi.

  • Ege Postası
  • 09.01.2018 - 13:50

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP grup toplantısında, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayacaklarını açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkür ederek, “Sayın Bahçeli’ye milli ve yerli duruşu için teşekkür ediyorum. Şahsım, milletim ve partim adına şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son kanun hükmünde kararnameyi eleştiren eski AKP’li isimlere göndermede bulunarak, “Geçmişte partimiz çatısı altında olup da bugün dışarıda başka havalarda gezen hiç kimsenin partimizle ilgili söz söylemeye hakkı yoktur. Herkes ağzını açmadan önce nerede bulunduğuna dikkat etmelidir” dedi.

“Bu birlikteliği zedeleyenler bilsinler ki artık bu kervanın samimi yolcuları değillerdir. Bu trenden düşenler düştükleri yerde kalırlar” diyen Erdoğan, “Bu süreçte bize düşen kendi içimizi sağlam tutmak, hedeflerimizden uzaklaşmamaktır. Hırslarının esiri olanların hükmünü milletimiz zaten veriyor” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayacaklarını açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkür ederek, “Sayın Bahçeli’ye milli ve yerli duruşu için teşekkür ediyorum. Şahsım, milletim ve partim adına şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Değerli milletvekili arkadaşlarım, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Sizlere Meclis çalışmanız da verimli bir hafta diliyorum. Bütçe maratonundaki dirayetiniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugüne kadar katıldığımız ile kongrelerimizin sayısı 15’i buldu. Sayın Başbakanımız da farklı illerde kongrelere katıldı. Bu hafta sonu da Elazığ, Bingöl, Tokat kongrelerimizde milletimiz ile kucaklaşacağız. Bu yılın eylül ayı gibi planladığımız büyük kongremiz için hazır hale gelmiş olacağız. Mahalli idareler ile milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine mücadelemizi tazelemiş olarak gireceğiz.

 

2015 yılındaki seçimlerle mukayese edilemeyecek oranlarda büyük bir coşku ve heyecan göze çarpıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki illerimizdeki samimi ilgiden memnuniyet duydum. Çukur eylemleri, 16 Nisan halk oylaması ve Kuzey Irak’taki gelişmeler sırasında gösterdikleri sağlam duruş, bölgedeki kardeşlerimizin samimiyetlerinin ifadesidir. Sıra bölücü örgütün Suriye terör koridoru oluşturulmasını çökertmeye gelmiştir. Tüm sınır boylarını güvene kavuşturarak bu süreci tamamlayacağız.

 

Afrika herkes tarafından ittifakla kabul edildiği üzere 3. bin yılın yıldızı olarak kıtadır. Afrika, Türkiye olarak yıllarca ihmal ettiğimiz, batılı sömürgecilerin kanlı pençelerine terk ettiğimiz bir kıtaydı. Büyükelçiliklerimizin sayısı kıtada 12’ydi. Şu anda Afrika’daki büyükelçilik sayımız 41 oldu. Hedef Afrika’da büyükelçiliğimizin olmadığı ülke inşallah bırakmayacağız. THY’nin 51 noktaya uçuş yapmasını sağlayarak yepyeni bir dönemin kapılarını araladık. Biz Afrika’ya doğru bir adım attığımızda onlar bize doğru adeta koşarak geliyor.

 

Anlıyorum ki bu kongrelerle birlikte 2019’a mart ve kasıma çok farklı gireceğiz. Bu yıl Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin hazırlıklarını büyük ölçüde hazırlamak mecburiyetindeyiz. Bunları da özellikle MHP ile el ele vererek dayanışma içinde temenni ederim ki ana muhalefet de buna katılır, bu süreci hızlandırmamız gerekiyor.

Asıl olan yeni yönetim mimarimizin omurgasının nasıl oluşturulacağıdır. Hazırlıkları süratle bir araya getirerek önümüzdeki bir asrı kucaklayacak yönetim modeli oluşturmakta kararlıyız. İlk imtihan mahalli seçimlerdir. Mart 2019. Buna hazır mısını? Kasım 2019. Hazır mısını? Kapı kapı dolaşmaya da var mısınız'

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.