Dolar 32,4313
%-0.05
Euro 34,8173
%0.28
Altın 2.479,580
%0.7
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan’dan Aksoy’a destek soruşturmaya tepki: Yanında dimdik duracağız

Erdoğan’dan Aksoy’a destek soruşturmaya tepki: Yanında dimdik duracağız

Menemen Belediye Başkanı CHP'li Serdar Aksoy hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan soruşturma açılması ile ilgili olarak tepkiler sürüyor. CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan yazılı açıklama yaparak soruşturmaya tepkisini şöyle dile getirdi: "Belediye Başkanımız Serdar Aksoy'un CHP Menemen İlçe Kongresindeki konuşmasını dokuz ayrı örgütle ilişkilendirerek suç duyurusunda bulunulmasını esefle kınıyoruz. Her ne şartta olursa olsun. CHP Menemen İlçe Örgütü, Sayın Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un yanında dimdik duracaktır."

  • Ege Postası
  • 27.06.2020 - 14:24

EGEPOSTASI-  Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un “terör örgütü propagandası yapmak” suçlaması ile hakkında soruşturma açılmasının yankıları sürüyor. 

Menemen Cumhuriyet Savcılığı, Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un, ocak ayında yapılan kongredeki konuşmasından yola çıkarak hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı.

Soruşturmaya yönelik tepkiler çığ gibi büyürken, yazılı açıklama yapan CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan, "her ne şartta olursa olsun Belediye Başkanınımız Serdar Aksoy'un yanında dimdik duracağız" dedi.

CHP'li Erdoğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

"Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Örgütü Olarak;

Kendini "halkın gerçek temsilcisi" olarak sunan, "Karşıtlarını milli irade düşmanı" gibi gören, en alt seviyede demokratik tartışma ortamına dahi tahammül edemeyen, kutuplaştırıcı, eski uzlaşmazlıkları besleyen bir dili tercih eden, temel hak ve özgürlüklerin kullanım hakkını kendisi için tehdit unsuru gören mevcut yönetim anlayışının; Menemen Belediye Başkanı sayın Serdar Aksoy'un 19 Ocak'ta yapılan CHP Menemen İlçe Kongresi'ndeki konuşmasını dokuz ayrı örgütle ilişkilendirerek suç duyurusunda bulunmasını ESEFLE KINIYORUZ.

Sayın Belediye Başkanımız bir CHP'li olarak inanç, köken, siyasi görüş ve yaşam tarzı ayırımı yapmadan Menemenimizde yaşayan tüm kesimleri demokrasi paydasında kucaklamış "eşitlik,özgürlük ve kardeşlik" ilkeleriyle hizmet ediyor, etmeye de devam edecektir.

CHP Menemen İlçe Örgütü, cesaretle ve ödünsüz bir şekilde popülist rejime karşı "tek çare demokrasidir" diyerek toplumsal uzlaşıyı, birlikteliği büyüterek "hakkı,hukuku, adaleti" yüceltmeyi sürdürecektir. 

Bu anlayışla "her ne şartta olursa olsun" CHP Menemen İlçe Örgütü Sayın Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un yanında dimdik duracaktır."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.