Dolar 32,5213
%0.23
Euro 34,7346
%0.04
Altın 2.493,890
%1.28
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan: Al birini vur ötekine

Erdoğan: Al birini vur ötekine

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü törenlerine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda'da Türkiye Büyükelçiliği'ne sorulmayan Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'yı yanından ayırmadı. Erdoğan, konuşmasında Hollanda ve Almanya'ya tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 18.03.2017 - 13:27

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör örgütlleri ve ana muhalefet partisi yeni sisteme karşı çıkıyor.Hollanda yönetimi Dışişleri Bakanımın uçuş iznini iptal ediyor. Bayan Bakanımı Hollanda'ya sokmuyor. Atlarını, itlerini benim oradaki vatandaşlarımın üstüne sürüyor. Almanya Şansölye'si de onun yanında yer aldığını söylüyor. Yazıklar olsun sizlere! Al birini vur ötekine" dedi. Erdoğan, Hollanda'da Türkiye Büyükelçiliği'ne sokulmayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'yı yanından ayırmadı.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü, kentte coşku ve heyecanla kutlanmaya başladı. Törenlerde ilk olarak, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: "15 Temmuz'da darbecilerin karşısına aslanlar gibi dikilen bu milletin önünde kim durabili? Şahadeti göze almış insanların elde edemeyeceği hiçbir başarı yoktur. Milletimize şükran borcumuzu ödemek için 14 yıldır çalıştık çalışıyoruz. Şimdi hedefimiz Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmektir. 16 Nisan'daki referandumla tarihi bie yönetim değişikliği teklif ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi tercüme falan değildir, yerlidir, millidir. Bizim gayemiz Çanakkale'de yedi düvele meydan okuyan dönemin en modern ordyuların dize getiren tarihin akışını değiştiren ecdadımıza layık olabilmektir. Türkiye Cumhuriyeti bizim ilk değil son devletimizdir.

"BU MİLLETİ KAÇAR SANDILAR!"

Sınırlarımız dışından bize saldıran teröristleri de Fırat Kalkanı ile imha ettik. Bu ülkenin teröristlere ve arkalarındaki güçlere verecek tek bir karış toprağı yoktur. İşte bunun için her fırsatta Rabia diyoruz. Gençler tek millet, tek bayrak,tek vatan, tek devlet. İşte bu bizim Rabia'mızdır. Bölünmeyeceğiz, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. İşte gücümüzü buradan alıyoruz. Bu şekilde de olmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz'da kanlı bir darbe girişimiyle hedeflerine ulaşmaya çalıştılar. Bu milleti kaçar sandılar. Ellerini kollarını sallayarak ülkeyi teslim alacaklar sandılar. Milletimiz o gece FETÖ ihanet çetesi mensuplarını derdest etti. Şimdi hepsi mahkemelerde. Her şeyi inkar ediyorlar. İstedikleri kadar inkar etsinler. Ortada 2193 gazimiz, 249 şehidimiz, işgal edilmek istenen bir devlet var.

İDAM TALEBİ

O gece dökülen kanın sorumlusu, silah arkadaşlarına kurşun sıkan ki? O katiller ve destekçileri hakettikleri cezayı alacaklar. Merak etmeyin, 16 nisan'dan sonra parlamento inşallah onlarla ilgili idam talebinizin de gereğini yapacaktır. George, Hans ne diyece? Bunların hiçbirisi bizi ilgilendirmez. Halk ne diyecek, hak ne diyecek bizi bu ilgilendirir.

"YAZIKLAR OLSUN SİZE! AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE"

Terör örgütlleri ve ana muhalefet partisi yeni sisteme karşı çıkıyor.Hollanda yönetimi Dışişleri Bakanımın uçuş iznini iptal ediyor. Bayan Bakanımı Hollanda'ya sokmuyor. Atlarını, itlerini benim oradaki vatandaşlarımın üstüne sürüyor. Almanya Şansölye'si de onun yanında yer aldığını söylüyor. Yazıklar olsun sizlere! Al birini vur ötekine. Ne yaparsanız yapın, bu milleti yolundan çeviremeyeceksiniz. 16 Nisan'da benim milletim en güzel cevabı sandıklarda demokratik bir şekilde verecektir. Biliniz ki Cumhurbaşkanınız her zaman dik durdu ve öyle durmaya devam edecektir. Evet diyenlere kapılarını kapatıp hayır diyenlere açtılar. Eğer böyle giderseniz, bunun karşılığını Türkiye'den göreceksiniz. Türkiye'deki halk oylamasının ne anlama geldiğini onlar çok iyi biliyor. Cumhurbaşkanlığı Sistemi her alanda yeni Çanakkale zaferlerinin yolunu açacağını biliyorlar. Yarasalar istemiyor diye güneş doğmaktan vazgeçmez."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.