Dolar 32,3397
%0.18
Euro 35,1065
%-0.22
Altın 2.239,900
%-0.16
Bist-100 8,88
%1.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan'a hakaret soruşturması genişliyor: Başkan Arda dahil 4 CHP'liye suç duyurusu

Erdoğan'a hakaret soruşturması genişliyor: Başkan Arda dahil 4 CHP'liye suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle CHP İzmir üyesi 5 isim hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Bu beş isim arasında Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Halil Arda'nın da geçmişe dönük sosyal medya paylaşımları nedeniyle suç duyurusuna dahil edildiği iddia edildi.

  • Ege Postası
  • 27.05.2020 - 14:10

2019 yerel seçimlerinde CHP’den Karabağlar Belediye Meclis Üyesi seçilen Dila Koyurga’nın 2013 yılında dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik Twitter'da hakaret içeren paylaşımları krize neden oldu.

AK Parti cephesinden peş peşe gelen sert tepkilerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel'in, CHP Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga hakkında kamu görevlisine hakaret ettiği gerekçesiyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu açıklandı.

Suç duyurusu dilekçesinde, "Şüpheli, Twitter üzerinden yazmış olduğu yorumlar ile müvekkilin kişilik haklarına saldırı kastıyla şeref, haysiyet ve onuruna yönelik alaycı ifadelerle ağır hakaret ve saldırıda bulunmuştur." ifadelerine yer verildi.

Olayın yankıları sürerken bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatlarından Mustafa Doğan İnal'dan çarpıcı açıklamalar geldi.

BAŞKAN ARDA VE ÜÇ PARTİLİYE DE SUÇ DUYURUSU

İnal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sadece bugün İzmir CHP İl yöneticisi, meclis üyesi, belediye başkanı, il gençlik kollarından 4 kişiye galiz küfür ve hakaretleri için suç duyurusu yapıldı. Bu şunu gösteriyor; sayın cumhurbaşkanımıza küfretmek partinin örtülü politikası.” dedi.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Koyurga'nın yanı sıra diğer 3 ismin Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Halil Arda, CHP İzmir İl Başkanı Yardımcısı Yasin Ergül ve CHP İzmir İl Örgütü üyesi Caner Gül oldukları açıklanırken, Avukat İnal bir süre sonra CHP Karabağlar Gençlik Kolları eski Başkanı ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Gürboğa hakkında da paylaşımları nedeniyle suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

ÖZDEMİR TUTUKLANMIŞTI

Öte yandan geçtiğimiz günlerde İzmir'de camilerden yapılan müzik yayını ile ilgili olarak paylaşımları nedeniyle CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir tutuklanmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.