Dolar 32,3344
%0.26
Euro 35,0268
%-0.27
Altın 2.302,770
%1.11
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan: 15 Temmuz tüm Türkiye'nin zaferidir

Erdoğan: 15 Temmuz tüm Türkiye'nin zaferidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması'nın gerçekleştirildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde oluşturulan alana vatandaşlar akın etti. İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakasından gelen insanlar köprünün Anadolu yakasına kurulan platformun önünde yerini aldı. Erdoğan, köprü üzerinde oluşturulan platformda yaptığı konuşmasında, "Pensilvanya'daki melunun büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik bu böyle biline. Örgütün yapılanmalarını büyük ölçüde çökerttik" ifadelerini kullandı. Ayrıca Erdoğan, Şehitler Anıtı'nın yanına Şehitler Müzesi'nin de yapılacağı haberini verdi.

  • Ege Postası
  • 15.07.2018 - 23:55

Vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen program için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu yakasındaki bölümünde oluşturulan alanı doldurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması’nın gerçekleştirildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne geldi.

ERDOĞAN VE DİYANET İŞLERİ BAŞKANI’NDAN DUA

Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, torunları, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, AKP Sözcüsü Mahir Ünal eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehitler Anıtı’nı da beraberindekilerle ziyaret ederek, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile birlikte dua etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde gerçekleştirdiği konuşmasından satır başları şöyle;

“Bugün sabahtan itibaren hamdolsun 81 vilayette anma törenlerimiz devam ediyor. Bir kez daha 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü alçaklar karşısında kanlarıyla destan yazan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Şüphesiz hiçbir zafer altın tepside sunulmaz. Bugün hem derin bir kederi hem de büyük bir gururu aynı anda yüreğimizde hissediyoruz.16-17 yaşındaki daha gencecik fidanları toprağa vermenin üzüntüsü yaşarken ülkemizi kurtarmanın onurunu yaşıyoruz. Tarihimizde yaşanan her zaferin ardından fedakarlık vardır.

“1923’ÜN ŞAFAĞI… ÇANAKKALE RUHU… “

“Kurtuluş savaşına bu milletin istikbali için binlerce şehidin kanı döküldü. 1923’ün şafağı, anaların bu hissiyatla cepheye gönderdiği binlerce kınalı kuzunun mezar taşları üzerine söktü. 15 Temmuz gecesi de Türk milleti cesareti dirayeti mücadelesiyle bu topraklarda Çanakkale ruhunun Kuva-i Milliye ruhunun hala diri olduğunu göstermiştir.

Bu millet FETÖ eliyle Türkiye’nin hizaya sokulmasına, terbiye edilmesine izin vermemiştir. Ben bu milletin bir ferdi olmakla iftihar ediyorum.

Bu zaferin sahibi 81 milyonun tamamıdır. Nasıl istiklal harbimiz ülkemizde yeni bir dönemi başlatmışsa 15 Temmuz da Türkiye’nin önünde yeni kapılar araladı. Bu dayanışma iklimi başta terör ve vesayetle mücadele olmak üzere Türkiye’yi tüm cephelerde güçlendirdi. 7 Ağustos’ta Sayın Bahçeli ile başladığımız yürüyüşü hamdolsun Cumhur İttifakı ile devam ettirdik. Aynı kararlılıkla devam ettireceğiz.”

“DERİN BİR HAFIZAYA SAHİBİZ”

“Bu tarihi değişim ile Türk demokrasisine çağ atlattık. Tüm bu gelişmelerle ülkemizde artık inşallah darbe dönemini bir daha açılmamak üzere kapattık.

15 Temmuz bizlere kimin ülkemizin kara gün dostu olduğunu kimin de iyi gün dostu olduğunu gösterdi. Biz millet olarak derin bir hafızaya sahibiz. Yaşadığımız hadiseleri sık sık gündeme getirmesek de onları asla unutmayız.

15 Temmuz asla unutulamayacak. O bizim için tarihe bir kayıttır. 15 Temmuz sürecinde şahit olduğumuz riyakarlıkları not ettik. O gece bizim için dua edenlerle FETÖ’nün başarısı için gayret edenleri hiçbir zaman unutmayacağız. Ülkemizden kaçan darbecileri bağrına basanların ilkesizlikle hafızamızdan asla silinmeyecektir. Kimin kimlerle iş tuttuğunun gayet iyi farkındayız.”

‘AHTAPOTUN KOLLARINI KESTİK’

“İlişkilerimizi belirlerken darbeye tavrı da dikkate aldık. İşte Azerbaycan’dan geldi. Ukrayna’dan iki tane geldi. Geliyorlar gelecekler. Pensilvanya’daki melunun büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik bu böyle biline. Örgütün yapılanmalarını büyük ölçüde çökerttik.”

KALABALIKTAN İDAM İSTERİZ SESLERİ

“Son FETÖ’cü hain de hesap verene kadar bu mücadeleyi hukuk içinde sürdüreceğiz. (Kalabalıktan gelen ‘idam’ tezahüratı üzerine) Bunların hepsi müzakere masasında. Müzakere edeceğiz. Şehitlerimizin kanını asla yerde bırakamayız.

Bu çevrede tanklara alkış tutanları da tankların arasından sıvışanları unutmuyorsak, Yeşilköy’de tankların arasında Bakırköy Belediye Başkanı’nın evine gidenleri unutmuyoruz unutmayacağız.

15 Temmuz bize şu hakikati bir kez daha gösterdi: Bu millet asil, cesur kahraman bir millettir. Bu millet hürriyetine canı pahasına sahip çıkan bir millettir. Bu millet vatan söz konusu olduğunda aynı safta buluşan necip bir millettir. Bu topraklarda 15 Temmuz ruhu ayakta oldukça Türkiye’yi yolundan alıkoyacak hiçbir güç yoktur.”

HALK ALANA İŞTE BÖYLE GELDİ

Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, “Recep Tayyip Erdoğan”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Her Türk asker doğar”, “Meclis'te PKK istemiyoruz”, “İşte ordu işte komutan” şeklinde sloganlar attı, tekbir getirdi.

Bazı vatandaşların ay-yıldızlı ve “15 Temmuz'da nöbetteyiz” yazılı tişört giydiği, bazı şehit yakınlarının da şehit fotoğraflarının bulunduğu tişörtlerle alana geldiği gözlendi. Bazı gençler de asker kıyafetleriyle alana geldi.

Alanda vatandaşlar çeşitli yazıların bulunduğu dövizler, pankartlar, şehitlerin fotoğrafları ve Türk bayrakları taşırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafının ve ay-yıldızın bulunduğu, üzerinde “Başkan” yazan bayraklar da dikkati çekti. Alanda dört büyük kulübün formalarını giymiş taraftarlar da hazır bulundu.

15 Temmuz‘da Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yönelik bombalı saldırıda şehit düşen polis memuru Turgut Solak'ın adının verildiği zırhlı araç platforma yakın yere konuşlandırılırken, bazı vatandaşlar zırhlı aracın önünde fotoğraf çektirdi.

Bu arada Karşıyaka Mezarlığı'ndaki 15 Temmuz Şehitliği'nde düzenlenen anma programına TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ankara Valisi Ercan Topaca, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Emniyet Genel Müdür Vekili Erhan Gülveren katıldı.

Yıldırım: Unutmayacağız, unutturmayacağız

Yıldırım, ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, "darbe gecesi Ankara'da şehadete ulaşan vatandaşların kabirlerine gelerek dua ettiklerini" ve "şehit yakınlarıyla bir araya geldiklerini" belirtti.

"Onların ruhunu şad ettik." diyen Yıldırım, iki yıl geçmiş olmasına rağmen acıların tazeliğini koruduğunu dile getirdi.

Yıldırım, "15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız demiştik. Gerek şehit yakınlarımız gerekse milletimizin tamamı bu duygularla bugünü anıyor. Şehitlerimiz bu ülkenin teminatıdır, ay yıldızlı bayrağımıza rengini veren kahramanlarımızdır. Bayrağımızdaki hilal bağımsızlığımızın sembolüdür, yıldızlar da her bir şehidimizin bir nişanesidir." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.