Dolar 32,3641
%0.14
Euro 34,9931
%-0.21
Altın 2.325,120
%0.2
Bist-100 9,12
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdal İnönü Narlıdere’de anıldı

Erdal İnönü Narlıdere’de anıldı

Erdal İnönü, ölümünün 10'uncu yılında panelle anıldı. Panele katılan Eski Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın, İnönü gibi bir değerin Türk siyasi tarihinde bir daha kolay kolay gelmeyeceğini vurguladı, Erdal İnönü Narlıdere'de anıldı

  • Ege Postası
  • 04.11.2017 - 15:15

Erdal İnönü, ölümünün 10'uncu yılında Narlıdere'de anıldı. CHP Parti meclisi üyesi Mustafa Moroğlu’nun yönettiği panele SHP Eski Genel Başkanı Murat Karayalçın ve CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan konuşmacı olarak katıldı. 

CHP Narlıdere İlçe Örgütü'nün Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlediği “Cumhuriyet ve Siyasette Uzlaşı Kültürü” konulu panele SHP Eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, CHP Tunceli Milletvekili Tuncer Erol, CHP Parti Meclisi Üyesi Selin Sayek Böke, CHP PM Üyesi Mustafa Moroğlu, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, YDK Üyesi Şehrazat Mercan, PM üyeleri Sevda Erdan Kılıç, Özkan Yıldız, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, il yöneticileri, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Güzelbahçe CHP İlçe Başkanı Kazım Çam, kadın kolları, gençlik kolları, partililer ve Narlıdereliler katıldı.

HER ZAMAN GÖREVİMİZ

Açılış konuşmasını yapan CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat “Türk Siyaset tarihinin en renkli simalarından biri olan Erdal İnönü’yü anmak için Narlıdere Belediyemizle ortaklaşa bir etkinlik düzenledik. Sıra dışı siyaset anlayışı ile hepimize örnek olan İnönü’ye hak ettiği saygıyı ve vefayı göstermek bizim her zaman görevimiz olacaktır. Sol siyasette her zaman ayrı bir yeri olan Erdal İnönü’yü aramızdan ayrılışının 10. yılında bir kez daha saygıyla anıyorum” dedi.

SAYGIYLA ANIYORUM

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, panel öncesi yaptığı konuşmada Türk siyasi tarihinin en önemli simgelerinden biri olan Erdal İnönü’yü anmak için CHP Narlıdere İlçe Örgütü ile birlikte bu etkinliği, İnönü’yü siyasi kimliği ile bilenlerin bir de bilim adamı, kendine özgü esprili kişiliği ile hatırlanması maksadıyla düzenlediklerini söyledi. Batur, "Siyasette uzlaşıyı, espriyi, birlikte olma ve dayanışmayı ön planda tutan çok önemli bir liderdi. Siyasi rakiplerinin bile onun hakkında saygıyla bahsettiklerini biliyoruz. Böyle siyasiler artık yetişmiyor. Özellikle Erdal İnönü’nün Türk siyasi tarihindeki duruşu, başarısı ve özellikle Kürt sorununa bakış açısıyla hafızalara kazındı. Siyasete geç girdi İnönü ve erken kaybettik böyle bir değeri. Aramızdan ayrılışının 10. yılında Erdal İnönü’yü buradan bir kez daha saygıyla anıyoruz” dedi.  

SEVMEYENİ OLMAYAN SİYASETÇİ

Açılış konuşmaların ardından CHP PM üyesi Mustafa Moroğlu moderatörlüğünde  “Cumhuriyet ve Siyasette Uzlaşı Kültürü” konulu panele geçildi.  SHP Eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan panel boyunca Erdal İnönü’nün siyasi kimliğinin yanı sıra kimsenin bilmediği anılarını paylaştı. Gülsün Bilgehan konuşmasına "Ben de Erdal İnönü gibi sizi ‘Aslan Sosyal demokratlarım’ olarak selamlıyorum" diyerek başladı. Bilgehan “Zor zamanlar geçiriyoruz. Cumhuriyet kurulduğundan beri hep zor zamanlar geçirdik aslında. Siyasetin tüm zor zamanlarına rağmen Erdal İnönü, Türkiye millet meclisinde veya meclis dışında Süleyman Demirel’in dediği gibi ‘Sevmeyeni olmayan siyasetçi’ydi. Meclisin en kavgalı zamanlarında bile herkes onun için iyi şeyler söyledi. Böyle bir saygı ve sevgi az bulunur. Bunu da Erdal İnönü’nün uzlaşmacı kimliğine bağlı olduğunu düşünüyorum” dedi.

KOLAY KOLAY GELMEZ

SHP Eski Genel Başkanı Murat Karayalçın ise Narlıdere CHP ilçe örgütümüze ve Narlıdere Belediyemize çok teşekkür ediyorum, diyerek sözlerine başladı. Karayalçın  Bir sohbet ortamındayız.Sadece sevgili genel başkanımı anmıyoruz bugün. Aynı zamanda partimizin büyüklerini anıyoruz bu sohbet içinde. Fakat şu bilinmelidir ki Erdal İnönü gibi bir değer bir daha Türk siyasi tarihine kolay kolay gelmez” dedi. Panelin sonunda ise Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve CHP Narlıdere ilçe Başkanı Şahin Fırat Panelin moderatörü CHP PM Üyesi Mustafa Moroğlu ve Konuşmacılar SHP Eski Genel Başkanı Murat Karayalçın ve CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan’e günün anısına uygun olarak hazırlanan bir tablo hediye etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.