Dolar 32,1916
%0.04
Euro 34,9780
%-0.03
Altın 2.511,490
%0.04
Bist-100 10.939,00
%1.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erciş Kaymakamı Baran, İnci ailesi ve hak sahipleriyle görüştü

Erciş Kaymakamı Baran, İnci ailesi ve hak sahipleriyle görüştü

Van'ın Erciş Kaymakamı Barboros Baran, Çatakdibi köyünde son günlerde gündeme gelen hazine arazisi üzerindeki ağaç kesim konusunun çözümü için İnci ailesi ve hak sahibi 63 ailenin temsilcileriyle bir araya geldi. Erciş Kaymakamlığı Toplantı...

  • Ege Postası
  • 13.06.2013 - 18:26
Van'ın Erciş Kaymakamı Barboros Baran, Çatakdibi köyünde son günlerde gündeme gelen hazine arazisi üzerindeki ağaç kesim konusunun çözümü için İnci ailesi ve hak sahibi 63 ailenin temsilcileriyle bir araya geldi.

Erciş Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda aileleri ve hak sahiplerini dinleyen Kaymakam Baran, “Bizim amacımız yeşili, doğayı yok etmek değildir. Tek gayemiz 63 ailemizi ağır hasarlı evlerinden alıp depreme dayanıklı konutlarına yerleştirmektir.” dedi.

Çatakdibi köy muhtarı Şerafettin Uçar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Atilla Köse, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü M. Nedim Çelik, ziraat mühendisleri Engin Özen, Arzu Esin’nin de katıldığı toplantıda Kaymakam Baran, bölgede tespit yapan bilirkişi heyetinden ağaç sayısı konusunda kesin bilgi aldı.

Baran, “Biz bir deprem yaşadık. Bizim başka bir yerle mukayese edilecek durumumuz yok. Çatakdibi köyümüzde 63 ailemiz ağır hasarlı evinde oturuyor. İlçemizde depremler devam ediyor. Şimdi biz bu insanlara konutlarının yapımına başlamaları için bir çözüm üretmezsek Allah korusun bir can kaybı olursa bunun hesabını kim öde? Milyarca ağacı verseniz bir tek canı geri getirebilir mi'Bu alandaki ağaçların kesilmemesi için alternatif yollar aradık. Köydeki mera ve hazine arazisi içinde AFAD mühendislerimizin yaptığı zemin etüt ve afetsellik incelemeleri neticesinde konut yapımına en uygun arazi burası tespit edildi.” şeklinde konuştu.

Kaymakam Baran, “Bizim ne doğayla, ne yeşille, ne de köydeki herhangi bir vatandaşımızla derdimiz yok. Bizim kimseyi mağdur etmek gibi bir amacımız da yok. Köyde bu evleri yapabileceğimiz başka bir yer bulun burayı sizinle takas edelim. Ağaçlara da size de dokunmayalım. Ama bizim bir an önce bir çözüm üretip 63 ailemizi ağır hasarlı evinden çıkarmamız lazım.” dedi.

Toplantıda evleri ağır hasarlı olan köylülere köy dışında konut yapılsın önerisinin gelmesi üzerine Kaymakam Baran’ın, 63 aile temsilcisine 'Köy dışında bir yere çıkmak ister misiniz'' sorusuna aile temsilcileri, 'Hayır' cevabı verdi.

İnci ailesinin köy krokisini alıp inceleme yapma isteklerini değerlendiren Baran, köy krokisinin verilmesi için ilgililere talimat verdi. Baran, hazine ve mera arazisi üzerinde konut yapabilecek afetsellik ve zemin açısından bir alternatif bulunması durumunda burayla ilgili çalışmaların başlatılacağını belirtti.

Kaymakam Barboros Baran, toplantı çıkışında salon önünde bekleyen 63 aileyle de kısa bir görüşme yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.