Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Enis Berberoğlu: Hukuk ve demokrasi her gün katlediliyor

Enis Berberoğlu: Hukuk ve demokrasi her gün katlediliyor

CHP milletvekili Utku Çakırözer, önceki günkü duruşmasında tutukluluk halinin devamına karar verilen CHP’li Enis Berberoğlu’nu Maltepe Cezaevi’nde ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 18.01.2018 - 06:06

CHP milletvekili Utku Çakırözer, önceki günkü duruşmasında tutukluluk halinin devamına karar verilen CHP’li Enis Berberoğlu’nu Maltepe Cezaevi’nde ziyaret etti. Berberoğlu’nun sağlığının ve moralinin iyi olduğunu aktaran Çakırözer, “Berberoğlu’nun tutuklu bulunduğu her gün, her an hem hukuk hem de demokrasi katledilmektedir” dedi. Çakırözer, Berberoğlu’nu cezaevinde ziyaret etti. Ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada Çakırözer, Berberoğlu’nun sağlığının ve moralinin iyi olduğunu belirterek, “Bizleri üzen tek şey hiçbir suçu olmayan milletvekilimiz Berberoğlu’nun haksız, hukukuz şekilde aylardır tutuklu olması.

Berberoğlu, hiçbir delil olmamasına rağmen akıl dışı ve ayakları yere basmayan bir suçlamayla 25 yıl hapisle cezalandırıldı. Enis Berberoğlu seçilmiş bir milletvekilidir, 33 yıllık bir gazetecidir. Hiçbir suçu yoktur, casus değildir. Hepimizin ortak talebi Enis Berberoğlu’nun bir an önce özgür kalmasıdır” dedi. Berberoğlu’nun 25 yıllık mahkûmiyetinin üst mahkemece bozulmasına rağmen hâlâ tutuklu olduğuna dikkat çeken Çakırözer, “Bozulan mahkûmiyetin tutukluluğu olmadığını defalarca dile getirdik. İstanbul milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun hiçbir suçu yok. Anayasal güvence altında olmasına, üst mahkemenin tutukluluk gerekçelerini ortadan kaldıran kararına rağmen seçilmiş milletvekilimiz Enis Berberoğlu 219 gündür dört duvar arasında. Anayasa Mahkemesi milletvekilimiz Berberoğlu’nun yaptığı bireysel başvuruyu hâlâ işleme almadı. Tüm bunlar ortadayken Enis Berberoğlu’nun tutuklu bulunduğu her gün, her an hem hukuk hem de demokrasi katledilmektedir” diye konuştu. Adaletin en kısa zamanda yerini bulacağına inandıklarını belirten Çakırözer, “13 Şubat’ta ki duruşmada milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun özgür kalacağına ve Meclis’teki görevinin başına döneceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.