Dolar 32,4713
%0.07
Euro 34,8004
%0.23
Altın 2.480,940
%0.76
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engelli kamu çalışanları sorunlarını anlattı

Engelli kamu çalışanları sorunlarını anlattı

Türkiye Kamu Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, engellilerin günlük yaşamda pek çok sorunla karşılaştığını belirterek, "Sizin için ufak bir detay olan arabayı park ettiğiniz yer, engelliler için ölümcül sonuçlar doğurabilmektedir." dedi.

  • Ege Postası
  • 01.12.2017 - 13:16

Doğruyol, 3 Aralık Uluslararası Dünya Engelliler Günü dolayısıyla sendikanın çeşitli kamu kurumlarında çalışan engelli üyeleriyle basın toplantısı düzenledi. 

Türkiye'de 2 milyona yakın engelli vatandaşın bulunduğunu belirten Doğruyol, engelli kamu çalışanlarının birçok sorunla karşılaştığını ancak en fazla ulaşımda sorunlar yaşadığını söyledi.

Doğruyol, "Engellilerin sokakta, caddede ulaşımını sorunsuz sağlayacak altyapıyı kurmak belediyelerin asli görevlerindendir. Buna rağmen engellilerin hareketini kısıtlayan yollardaki çukurlar, inşaat çalışmaları ya da yanlış park edilen araçlar engellilerin yaşamını zorlaştırmaktadır. Sizin için ufak bir detay olan arabayı park ettiğiniz yer, engelliler için ölümcül sonuçlar doğurabilmektedir." ifadelerini kullandı.

Engelli kamu çalışanları sorunlarını anlattı

Toplantıda konuşan sendika üyesi İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü memuru Ali Rıza Yavuz, görme engelli milli eğitim çalışanlarının yaşadığı sorunlara değindi.  

Yavuz, özellikle görme engelli öğretmenlerin Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve akıllı tahta gibi yeni eğitim öğretim modüllerine geçişte sorun yaşadığını aktardı.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan bedensel engelli Ali Aytaç da belediye otobüslerine biniş ve inişlerde sorun yaşadıklarını, bazı otobüslerin merdivenlerinin çok yüksek olduğunu, sadece engellilerin değil yaşlı kişilerin dahi söz konusu araçlara binerken zorlandığını sözlerine ekledi.  (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.