Dolar 32,5972
%0.38
Euro 34,7297
%-0.01
Altın 2.499,090
%0.59
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engelli çocukların yüzme sevinci

Engelli çocukların yüzme sevinci

Torbalı Belediyesi engelli çocukların sosyal yaşama katılımını sağlamak için yüzme kursları düzenliyor. Kursa aileler büyük ilgi gösteriyor.

  • Ege Postası
  • 29.07.2016 - 12:17

Torbalı Belediyesi ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından organize edilen etkinlik kapsamında ilçedeki yürüme, görme ve işitme engelli çocuklara Aquapolis Yüzme Havuzunda kurs veriliyor. Engelli bireylerin sosyalleşmesi ve toplumda daha etkin konuma gelmeleri için düzenlenen kurslara aileler büyük ilgi gösteriyor.

Torbalı Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Ruhi Gülercan, “Bu çocukların tamamını yüzme havuzunda buluşturmak, özgüvenlerini geliştirmek, sosyalleşmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Torbalı Belediyesi’ne verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

ÇOCUKLAR VE VELİLER MEMNUN

Çocuklarıyla birlikte havuza gelen veliler de projeyi çok beğendiklerini ve çocuklarının havuza girdikten sonra kas yapılarının değiştiğini, mutlu olduklarını söyledi.

Torbalı Belediyesi Sosyal Tesisler Müdürü Ali Duman, havuzun derinliğinin 80 cm ile 1.30 metre arasında olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: “Havuza gelen engelli çocukların mutluluğunu görmek gerekiyor. Biz havuzun steril ve hijyenik olması için gerekli tüm önlemleri alıyoruz. Her gün havuzun suyunu klorluyor ve sık sık su değişimi yapıyoruz.”

Her Cuma saat 9.00 ile 12.00 arasında gerçekleştirilecek etkinliğe Torbalı Kent Konseyi de katkı sunuyor.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.