Dolar 32,3292
%0.24
Euro 35,0582
%-0.18
Altın 2.295,320
%0.78
Bist-100 9,01
%2.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Enerji Hanım’ sanayicilere de elektrik tasarrufunu anlatacak

‘Enerji Hanım’ sanayicilere de elektrik tasarrufunu anlatacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrikten yılda 4 milyar liralık tasarruf edilmesi amacıyla başlatılan "Enerji Hanım" projesinin tamamlanmasının ardından sanayide de benzer bir çalışma yapacaklarını bildirdi. Yıldız,...

  • Ege Postası
  • 05.07.2013 - 16:54
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrikten yılda 4 milyar liralık tasarruf edilmesi amacıyla başlatılan "Enerji Hanım" projesinin tamamlanmasının ardından sanayide de benzer bir çalışma yapacaklarını bildirdi. Yıldız, “Pilot il olarak Konya’yı belirledik. 21 ildeki proje çalışması bittikten sonra sanayide de elektrik tasarrufu sağlamak için yola çıkacağız.” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar ile Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlıklarının inisiyatifiyle oluşturulan ve Enerji Verimliliği Derneği organizasyonuyla hayata geçirilen Enerji Hanım projesi İzmir’de tanıtıldı. "Sadece evlerde alınacak küçük önlemlerle yılda 4 milyar liralık tasarruf" sloganıyla başlatılan projenin İzmir tanıtım toplantısına Bakan Yıldız, Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkan Vekili Adnan Ersoy Ulubaş, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve çok sayıda davetli katıldı. Yıldız, yaptığı konuşmada projenin temel amacın Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını ortadan kaldırmak, rüzgar gibi yerli enerji kaynaklarının kullanımını arttırmak olduğunu kaydetti. Enerji tasarrufuyla Türkiye’nin yıllık 4 milyar lira kazanç elde edebileceğini vurgulayan Yıldız, ev hanımlarına projeye destek vermeleri çağrısında bulundu. Sokak aydınlatmalarından beyaz ve elektronik eşya kullanımına kadar her alanda tasarrufu önemsediklerini, 2023'e kadar sokak aydınlatmalarından her yıl 600 milyon lira tasarruf sağlanacağını kaydetti. Türkiye’nin enerji talebinin her geçen gün arttığına işaret eden Bakan Taner Yıldız, şöyle devam etti: “Çok soğuk kış ya da çok sıcak yaz günlerinde enerji talebimiz artıyor. Türkiye, sadece 2012 yılında komşu ülkeler kadar büyüdü. Bir yıl içinde bu ülkeye bir ülke daha eklendi. Biz enerjimizi ithal ediyoruz. Bunun önemli bir bölümünü doğalgaz, kömür ve ham petrol olarak alıyoruz. Bu konuda siz hanımlara çok iş düşüyor. ‘Ben ne yapabilirim'’ demeyin, çok şey yapabilirsiniz. Belki sizin için küçük ama bizim için büyük adımlar atmış olacaksınız. Türkiye’nin her yıla düşen 4 milyar lira tasarrufunu çamaşır ve bulaşık makineleriyle her türlü ev aletlerinden sağlamış olacaksınız.”

“Ailenizin, işletmelerinizin çok parası olabilir ama bu, tasarruf etmeyeceğiniz anlamına gelmez.” diyen Bakan Yıldız, “İsraf bize yasaklanmış. Geleneklerimizde yeri yoktur. Bizim gelirlerimizin çok olması, giderlerimizin de çok olacağı anlamına gelmez.” diye konuştu.

Daha sonra "Enerji Hanım" karakteriyle tanınan tiyatro sanatçısı Süeda Çil, ev hanımlarına tasarruf yapmanın yollarını anlattı. Programın sonunda katılımcılara, çekilişle beyaz eşya ve elektrikli ev aletleri hediye edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.