Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0866
%-0.1
Altın 2.298,730
%0.93
Bist-100 8,98
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
En şiddetli çatışma!

En şiddetli çatışma!

Kuzey Irak'ta çok şiddetli çatışma! IŞİD sızdı, 15 peşmergeyi öldürdü, 7'sinin kafasını kesti. Peşmergenin Musul barajı yakınlarındaki bir köye düzenlediği saldırıda ise 25 IŞİD'çi öldürüldü. Öldürülenler arasında Türk vatandaşları olduğu iddia edildi.

  • Ege Postası
  • 18.11.2014 - 17:00

DHA'nın haberine göre YPG ve Peşmerge güçlerinin 30 Eylül tarihinde yaptıkları ortak operasyon ile IŞİD'in elinden alınan ve Suriye sınırısında bulunan Musul'un Rabia İlçesi'ndebugün saat 05.00 sıralarında yeniden IŞİD üyeleri tarafından saldırı düzenlendi. Musul'dan gelen IŞİD üyelerinin Rabia girişinde bulunan 2 peşmerge noktasına 'sızma operasyonu' yaptı. Düzenlenen saldırıda, 7'sinin kafası kesilen 15 peşmergenin yaşamını yitirdiği öğrenildi. 'Sızma' yapılan ve IŞİD'in eline geçen 2 noktaya daha sonra peşmerge güçleri karşı saldırı düzenledi. Noktalardan birinin peşmerge'nin eline geçtiği belirtilirken, bölgede çatışmaların devam ettiği ifade edildi.
 
PEŞMERGE KARŞI SALDIRI DÜZENLEDİ
 
Musul'un Rabia İlçesi IŞİD'in Suriye ve Irak arasında bulunan en önemli lojistik nakil hattı olarak biliniyor. Ağustos ayında IŞİD'in eline geçen Rabia, hava destekli operasyon sonucu Peşmerge ve YPG güçlerinin kontrolüne geçmişti.
 
Musul Barajı yakınlarında, IŞİD'in elinde bulunan bir köye, Peşmerge özel kuvvetleri tarafından dün operasyon düzenlendi. Bölgedeki güvenlik kaynakları; çoğunluğu Türkiye vatandaşı olan 25 IŞİD mensubunun ölü olarak ele geçirildiğini duyurdu. Öldürülen teröristlerin kimlik bilgilerinin Türk makamlarına bildirildikten sonra kamuoyuna açıklanacağı belirtildi.(MİLLİYET)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.