Dolar 32,3664
%0.15
Euro 34,9649
%-0.29
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,15
%0.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
En Şenlendirici kamp

En Şenlendirici kamp

Ünlü Klarnet Virtüözü Hüsnü Şenlendirici, bu yıl 3.sünü düzenlediği Klarnet Kampı'ndaki “Ortaya Karışık” isimli gala konserinde nefes kesti.

  • Ege Postası
  • 08.07.2018 - 07:37

Ünlü Klarnet Virtüözü Hüsnü Şenlendirici, bu yıl 3.sünü düzenlediği Klarnet Kampı'ndaki “Ortaya Karışık” isimli gala konserinde nefes kesti. “Giderek kayboluyor” dediği Türk Sanat Müziği'nden eserler de seslendiren Şenlendirici, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 100 klarnet aşığı kursiyerin katıldığı kamp için “Maddi karşılığı olmadan yapılan şeyler daha lezzetli oluyor” diye konuştu.

Hüsnü Şenlendirici'nin İzmir'in Kınık ilçesi Dündarlı Mahallesi'nde kendisine ait çiftlikte düzenlendiği 3. Klarnet Kampı büyük ilgi gördü. 100 kursiyer, 5 gün boyunca ünlü klarnet ustalarından eğitimi aldı. Ayrıca Kınık ve UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi'ne kabul edilen Bergama'nın tarihi ve ören yerlerini de gezdi. Kursiyerler ilk dört günde Ergün Şenlendirici, İstanbul Klarnet Korosu, Azat King, Türkan Kandıralı'nın konserlerini de izleme fırsatı buldu.

Kırçiçeği'nin de destekçileri arasında yer aldığı son güne yönelik gala gecesinde ise ünlülerin orkestrası olarak bilinen İstanbul Strings Yaylı Orkestrası ile sahneye çıkan Hüsnü Şenlendirici, birbirinden güzel parçalarını klarneti ile seslendirdi. Konser alanındaki herkesin “Klarnet aşkı” için buluştuğuna dikkat çeken Şenlendirici “Klarnet benim yaşam nedenim. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen nsanlarla bunu kendi evimde paylaşmak çok kıymetli” dedi. Günümüzde Türk Sanat Müziği'nin “Butik” dinlenir hale geldiğini ve giderek kaybolmaya başladığını ifade eden Şenlendirici buna sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Konserinde seslendirdiği Türk Sanat Müziği eserleri dinleyicelerden büyük alkış aldı.



ŞENLENDİRİCİ'DEN TORUN İSTEĞİ

Makedonya'dan gelen ve internet dünyasında giderek ünlenen 7 yaşındaki kursiyer Erdenay Sali'yi sahneye çağıran Şenlendirici, “Kendisi geçen yıl da kampımıza katıldı ve bir yılda sanat adına çok şeyler yaptığını göreceksiniz” diyerek, bir parça çalmasını istedi. Ardından oğlu Ergün Şenlendirici'ye dönen Hüsnü Şenlendirici, "Senden bunun gibi yetenekli bir torun bekliyorum. Düşünün bir kere, dedesi Hüsnü Şenlendirici'den aldığı dersler ile torun Hüsnü Şenlendirici'nin performansını" diye konuştu. Efelerin oynadığı, havai fişeklerin atıldığı konser renkli görüntülerle sona erdi. Şenlendirici katkıları nedeniyle Kırçiçeği Genel Müdürü Meryem Dilşad İpbaş'a da sahneden teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.