Dolar 32,4360
%-0.16
Euro 34,7801
%-0.55
Altın 2.450,080
%0.57
Bist-100 9.934,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
En mutlu gününüzü ölümsüzleştiriyorlar

En mutlu gününüzü ölümsüzleştiriyorlar

Düğün fotoğrafçılarına sorulması gereken en önemli soruları ADK Wedding Photography’den Aydın Karataş ile konuştuk. 

  • Ege Postası
  • 08.02.2017 - 18:12

Düğün fotoğrafçıları arasında aradığınız fotoğrafçıyı buldunuz ve kapısını çaldınız. Peki ona ne soracaksınız' 

Düğün fotoğrafınızı çekecek bir fotoğrafçıya sorulması gereken en önemli soruları sizin için araştırdık. 

İzmir’de son yıllarda adından oldukça bahsettiren ADK Wedding Photography’nin yetkilisi Aydın Karataş ile bu önemli sorular üzerine ayrıntılı bir röportaj yaptık. Röportajımızın en önemli bölümlerini 2017’de evlenecek çiftlerimiz için paylaşıyoruz. Çiftlerimizi şimdiden tebrik eder, mutluluklar dileriz. 

Soru 1: Ne tür çekimler yapıyorsunuz'

Merhaba, öncelikle bende 2017 çiftlerimize mutluluklar diliyorum. 

Çekimlerimiz çiftlerimizin isteğine göre çeşitli farklılıklar gösteriyor. Güzel bir çekim mekanında buluşarak, ortalama üç saat süren dış mekan fotoğraf çekimi bir düğün organizasyonunda olmazsa olmaz çekimlerimizden. Gelinlerimizin hazırlık aşaması ile başlayarak, ardından dış çekim yaptığımız çekim türü; hazırlık ve dış mekan fotoğraf çekimi yine sıklıkla yaptığımız çekimler arasında yer alıyor. Tabi bir de tüm düğün organizasyonunu fotoğraflarımızla takip ettiğimiz düğün hikayesi fotoğraf çekimi türü. Bu üç çekim türünün yanında son yıllarda ülkemizde de popüler olan Save The Date çekimleri ve düğün filmleri ya da video klipler hazırlıyoruz. 

Soru 2: Çekim mekanlarınız nerele? Bizim tercih ettiğimiz mekanda çekim yapıyor musunuz'

Biz ADK Wedding Photography olarak tüm ege bölgesinde çekim yapıyoruz. Tabi önemli bir ayrıntı; biz tüm çekim mekanlarına kendi aracımızla ulaşıyoruz, yani çiftlerimize ekstra herhangi bir masraf açmıyoruz.  

Önceliğimiz çiftlerin istediği mekanlarda çekimlerimizi yapmak. Ama bizim önerilerimiz arasında başlıca Çeşme-Alaçatı, Urla Sultanlar Vadisi, Şirince, Selçuk, Kuşadası bölgesi, son yıllarda Eski Foça bölgesi de yağun olarak çekim yaptığımız mekanlar arasında yer alıyor. Tabi daha da uzaklaşırsak, Muğla Akyaka, Dalyan, Bodrum, Marmaris çok sevdiğimiz çekim mekanları diyebiliriz.  

Soru 3: Araştırmalarımızda öğrendiğimiz bir başka şey, çiftler artık düğün günü dış çekimlerini yaptırmak istemiyor. Düğün sonrası daha rahat bir gün dış çekim yaptırmak istiyorlar. Bu konu hakkında neler söylersiniz'

Evet, bize de çiftlerimizin sıklıkla sorduğu bir konu. Ben de kesinlikle düğün sonrası daha rahat bir gün hatta mümkünse hafta içi dış çekim yapılmasının iyi olacağını düşünenlerdenim. Çünkü düğün günü gelin ve damatlarımız gerçekten çok heyecanlı ve yoğun hatta biraz da stresli bir gün yaşıyorlar. Bir dış çekim süre olarak gidilecek mesafeyi de hesaplarsak neredeyse 4-5 saati bulabiliyor. Tabi bu durum zaten yoğun olan düğün günlerini daha da yoğunlaştıracak hatta çok sıkışmalarına neden olacaktır. Düğünlerin genelde hafta sonu olması, çekim mekanlarının en yoğun olduğu günlere denk geliyor, tabi bu da ayrı bir handikap.  Bence en iyi dış çekim kesinlikle düğün sonrası ve hafta içi yapılıyor. Ayrıca gelinlik, damatlık battı kirlendi gibi dertlerimiz de olmayacağı için daha özgür çekimler yapma imkanımız oluyor. 

Soru 4: Çekimlerde ne tür cihazlar kullanıyorsunuz. Kullandığınız makinalar fotoğrafların kalitesini belirleyen bir etken midir'

Elbette profesyonel bir fotoğrafçı, çekimlerde mutlaka son teknolojiyi kullanması gerekiyor. Biz Canon Mark 3 kullanıyoruz. Tabi sadece makina belirleyici değil. Çekimlerde açılara, uzaklığa-yakınlığa ya da ışığın yoğunluğuna göre çeşitli lensler ve filtreler kullanılması gerekiyor. Video kliplerimizde durum biraz daha farklı. Her kameranın farklı özellikleri var. Nasıl desem her kamera bazı özellikleriyle fark yaratıyor. Onun için biz klip çekimlerimizde üç-dört farklı kamera kullanıyoruz. Özellikle son dönemlerde çok popüler olan drone kameralar bir klip çekiminde mutlaka kullanılmalı. Tabi yine her kameranın farklı lensleri ve kullanım aparatları var. Tüm malzemeler bir araya geldiğinde, iyi bir bakış açısıyla gerçekten güzel işler çıkıyor ortaya. 

Soru 5: Fotoğraf çekimlerinizde aksesuar kullanıyor musunu? Sizce aksesuar önemli bir etken midir çekimlerde'

Aksesuar kullanımı çekim türüne göre farklılık gösteriyor. Biz genellikle Save The Date çekimlerinde bol aksesuar ve özel konsept hazırlıyoruz. Güzel bir kumsalda bambu kamelyalar, rengarenk minderler, çeşitli mumlar, tüllerler, çadırlar gibi ya da bir göl kenarında keyifli bir piknik havasında aksesuarlar kullanıyoruz. Ama düğün dış çekiminde çok aksesuar kullanmayı doğru bulmuyoruz. Daha sade daha doğal olması gerektiğini düşünüyoruz. Belki keyifli bir salıncak güzel olabiliyor. Ama dediğim gibi fazla aksesuar gelin-damat çekimlerinde dikkati dağıtıyor.

Soru 6:  Çiftler düğün fotoğraflarını çektirmek için ne kadar önceden sizinle iletişime geçmeliler. 

Açıkçası ne kadar erken o kadar iyi. Çünkü yaz sezonu çok yoğun geçiyor. Biz özellikle bir güne en fazla iki çekim alıyoruz. Çiftlerimizde ne kadar erken bizimle iletişime geçerlerse hem istedikleri gün çekim yaptırabiliyorlar hem de biz dahil bir çok fotoğrafçı erken rezervasyon indirimleri yapıyor. Bu indirim kampanyalarından faydalanmak için mutlaka erken iletişime geçilmeli. Yani bahar ve yaz aylarında çekimlerini yaptıracak çiftler önceki yılın sonlarına doğru arayışlarına başlamalılar. 

Biz ADK Wedding Photography’nin çalışma tarzını ve fotoğraflarını çok beğendik. İletişime geçmek isteyen çiftlerimiz için telefon numaralarını ve internet sitelerini paylaşıyoruz:

ADK Weddig Photography / Aydın Karataş / 0546 418 36 88

http://adkwedding-photography.com

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.