Dolar 32,5103
%-0.09
Euro 34,9217
%0.27
Altın 2.443,920
%0.86
Bist-100 9.704,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
En ekonomik seyahatler ne zaman yapılır'

En ekonomik seyahatler ne zaman yapılır'

Yıl boyu çalışarak gibi eğitim gibi faaliyetlerle sürekli meşgul olmaktayız. Kendimize ayıracak zamanın azlığı ise bunu biraz daha önemli kılıyor. En azından yılda birkaç haftayı kendimize ayırmak önemli olduğuna göre bunu en kaliteli şekilde değerlendirmek gerekiyor. 

  • Ege Postası
  • 20.01.2017 - 13:28

hava yolları ile iyi bir seyahat gerçekleştirmek için iyi bir plana gerek vardır. Ekonomiyi, zamanı ve istekleri harmanlayarak ortaya en kaliteli sonucu çıkarabiliriz. Bunlardan birisi ağır bastığında kalite de düşecektir. İstekler ve zamanlamalar sizin hayatınıza bağlı olduğu için yönlendirmeyi en doğru siz yaparsınız. Bizim vereceğimiz tavsiyeler isteklerinizi değiştirmeyecek, belki de sınırlayıcı olacaktır. İşin bu noktasında ekonomik olarak karşılaşabileceğiniz artılardan ve eksilerden bahsetmek, haberin vasfına uygun düşecektir. 

 yönünde ekonomik seyahat gerçekleştirmek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken birkaç şey var. Bunlar, zamanı, ulaşım aracı, gidilecek yer olarak belirlenebilir. Bunların dışında birkaç küçük detay elbette var. 

  • Gidilecek yerin belirlenmesi önemlidir. Genel olarak düşünürsek bazılarımız tatil döneminde köylerine, kasabalarına giderken bazılarımız da tatil için belirlenmiş bölgeleri, otelleri, yazlık/kışlık yerleri tercih ederler. Eğer gideceğiniz yer belirli ise direkt ulaşım aracı için düşüncelere yöneleceksiniz. Ama belirli değilse o zaman bütçenize uygun yerleri, şehirleri belirleyeceksiniz. Bu noktada önünüzde iki yol var birincisi bildiğiniz bir yere gitmek, ikincisi ise ilk defa gideceğiniz bir yer olması. İstekleriniz ile çelişmeyecek uygun bir yer seçmek için en ekonomik yol, araştırmak olacaktır. Kendinize birkaç alternatif belirleyin ve internet üzerinden bu yerler hakkında yorumlara bakın. Gidilecek yerleri hakkında bilgiler alın, ekonomik pahalılığına bakın, sorun yaşamış insanların ne gibi sorunlar yaşadığına bakarak bence en uygun yeri belirleyeceksiniz. 
  • Araçlar ekonomiyi çok etkileyen faktörlerden birisidir. Özel araç mı olacak yoksa uçak mı, gemi seyahati mi olacak yoksa uzun bir tren yolculuğu m? Uzak mesafelerde en hızlı ulaşım uçak olduğu için biraz bundan bahsedelim. Uçak yolculuklarında bilet fiyatları sabit değildir. Uçak biletini ucuza almak istiyorsanız ilk kampanyalara bakın. Fiyatları oldukça düşük maliyetli olabiliyor. 

hangi zamanlar ekonomik olacaktı? En ekonomik zamanlar rekabetin en düşük olduğu zamanlar diyebiliriz. Genel olarak en çok ulaşım yapılan yazın orta dönemlerinde fiyatlarda yükseliş gösteriyor. Kış dönemlerinde yolculuklarda az olduğu için kampanyalar ve indirimlerle seyahat düzenleniyor. O halde en ekonomik seyahatler kış dönemlerinde gerçekleşiyor diyebiliriz. Ama tek faktör bu değil, eğer iyi bir araştırma yaparsanız erken alınan biletler ile en pahalı dönemlerde ucuza yolculuk yapabiliriz. Bayram, yılbaşı, ara tatil, resmi tatil gibi dönemlerde de bilet fiyatları etkileniyor. Bunun için zaman olarak esnekseniz bu dönemlerin dışında bir zaman seçebilirsiniz. 

Bunun gibi bilgilere baktığımızda en ekonomik seyahatler yolculukların az olduğu dönemde ya da erken alınan biletlerde karşımıza çıkacaktır. Kısacası iyi ekonomik bir yolculuk için birazcık araştırmak yeterli olacaktır. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.