Dolar 32,5146
%0.21
Euro 34,7352
%0.04
Altın 2.488,270
%1.06
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emeklilerin bayram ikramiyesine zam yapılacak mı'

Emeklilerin bayram ikramiyesine zam yapılacak mı'

Geçen yılın Ramazan bayramından bu zamana kadar geçen sürede emeklilere verilen bin liralık ikramiye dolar ve enflasyon karşısında eridi. 2019 yılında asgari ücrete yüzde 26.05 zam yapılırken, yeniden değerleme oranı da yüzde 23.73 oldu. Peki emeklilerin bayram ikramiyesine zam yapılacak m? Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yataca? İşte 2019 emekli bayram ikramiyeleriyle ilgili tüm merak edilenler...

  • Ege Postası
  • 14.05.2019 - 13:48

Ramazan Bayramı yaklaşırken bayramlarda emeklilere verilen bin liralık ikramiyeler de tartışılmaya devam ediyor. 28 Haziran seçimlerinden önce hükümet, dini bayramlarda emeklilere bin lira ikramiye verilmesini kararlaştırmıştı. Peki Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yataca? Emeklinin bayram ikramiyesine zam yapılacak m? Geçen yıl ilk defa yapılan ödemelerin bu yıl enflasyon oranında artırılıp artırılmayacağı belirsizliğini koruyor. İşte tüm detaylar…

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK'

Emeklilere bayram ikramiyesi bu yıl 27-31 Mayıs tarihleri arasında verilecek.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM YAPILACAK MI'

Sözcü gazetesi yazarı Sezgin Özcan konu hakkında sozcu.com.tr’ye açıklamalarda bulundu. Yasal düzenlemede bayram ikramiyelerinin bin TL olarak belirlendiğini söyleyen Sezgin Özcan, ikramiyelerin her yıl artırılacağına ilişkin herhangi bir hükmün bulunmadığını dolayısı ile yeni bir kanun çıkarılmadan artırılmasının mümkün olamadığını, bunun için bir kanunun gerekli olduğunu söyledi.

DOLAR BAZINDA ERİDİ

Türkiye ekonomisi sancılı bir dönemden geçerken döviz kurları ve enflasyon artıyor. emeklilerin aldığı bin liralık ikramiye de artan dolar ve enflasyon karşısında eriyor. Geçen yıl emekliler ikramiyelerini 11-12 ve 13 Haziran tarihlerinde almıştı. O dönem dolar kuru 4.60 seviyesinde bulunuyordu. Emekliler, ikramiyeleri ile geçen yıl 217 dolar alabiliyordu. Bugün gelinen noktada dolar kuru 6.05 TL ve emekliler ikramiyeleri ile 165 dolar alabiliyor.

ENFLASYONA YENİLDİ

Geride kalan süreçte enflasyon oranları da çok yükseldi. Yıllık enflasyonun Mayıs ayında da yüzde 20 gelmesi bekleniyor. Buna göre ikramiyelerin enflasyona yenilmemesi için bin 200 TL olması gerekiyor.

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 26 ZAM

2019 yılında asgari, ücrete yüzde 26.05 oranında zam yapılmıştı. Bekar ve çocuksuz bir işçinin eline aylık 2 bin 20 TL geçecek. Asgari ücrete 2018 yılına göre 417 TL zam yapılmış oldu.

YENİDEN DEĞERLEME YÜZDE 23,73

Hazine ve Maliye Bakanlığı yeniden değerleme oranını da 2019 yılı için yüzde 23,73 olarak belirlemişti. Yani değerli kağıtlara bu yıl yüzde 23.73 zam geldi.

BAYRAM İKRAMİYESİ YÜZDE 26 ARTIRILSIN TALEBİ

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, yaptığı açıklamada, dini bayramlar öncesi emeklilere ikramiye verilmesini uzun yıllardır dile getirdiklerini anımsatarak, bu taleplerini hükümetin geçen yıl hayata geçirmesinin kendilerini memnun ettiğini söylemişti.

Kurban ve Ramazan bayramlarında geçen sene biner lira olarak verilen ikramiyelerin yüksek enflasyon nedeniyle değer kaybına uğradığını ifade eden Ergün, ”2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'ndaki düzenlemeyle birçok ödeme yıllık bazda yüzde 26 artırıldı. Emeklilerimiz için büyük önem taşıyan ikramiyelerin de bu kapsamda iyileştirilmesi gerekmektedir. İkramiyelere en az yüzde 26 oranında yapılacak artış, emeklilerimiz için yeni bir bayram müjdesi olacaktır.” ifadelerini kullanmıştı.

CHP ÖNERGE VERDİ

CHP tarafından bin liralık bayram ikramiyesine, Cumhurbaşkanı maaşına yapılan yüzde 26'lık zammın uygulanması için Meclis'e önerge verilmiş ve İkramiyelerin bin 260 liraya çıkarılmasını istenmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.