Dolar 32,5539
%0.02
Euro 34,8382
%-0.08
Altın 2.430,610
%0.02
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emeklilerde Konak krizi tam gaz

Emeklilerde Konak krizi tam gaz

Geçtiğimiz hafta genel merkez kararıyla yönetim kurulu üyeleri ile birlikte görevden alınan DİSK Emekli-Sen Konak Şubesi Eski Başkanı İbrahim Yılmaz yaşanan krizi yargıya taşıdı. Haksızlığa uğradığını savunan Yılmaz, kendisini ihraç eden sendika üst yönetimi hakkında zehir zemberek açıklama yaptı. Tartışmalı kararı yargıya taşıdı

  • Ege Postası
  • 27.05.2016 - 11:45

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- DİSK Emekli-Sen'in sokak eylemleri ve ilginç protestoları ile gündemden düşmeyen Konak Şubesi'nde yaşanan çatlak birinci haftasında yargıya taşındı. Sendika genel merkezinin kendisine karşı yanlı tutum izlediğini savunarak görevden alma kararına ateş püsküren eski Başkan İbrahim Yılmaz kararda ilgisi bulunan yöneticilerden davacı oldu.

İHRAÇ KARARI SAVCILIĞA TAŞINDI

Evrakta sahtecilik ve kent konseyi seçimlerinde listeye sahte imza ile üye yazıldığı gibi gerekçelerle sendikadan ihraç edilen Konak Şubesi Eski Başkanı İbrahim Yılmaz sendika genel merkezi ile mahkemelik oldu. DİSK Emekli-Sen'de üç dönemdir başkanlık görevini yürüten Yılmaz, geçtiğimiz hafta üç yönetim kurulu üyesiyle birlikte görevden alınırken, disiplin kurulu kararıyla sendikadan da ihraç edildi. Ancak söz konusu gelişmeler öncesinde genel kurul kararı alınmadığı gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Eski Başkan Yılmaz, 5 disiplin kurulu üyesinden usulsüz işlem yaptığı, hukuka ve tüzüğe aykırı karar alındığı gibi gerekçelerle davacı oldu. Ayrıca evrakta sahtecilik gerekçesiyle ihracı da istenen Yılmaz, zimmetine para geçirdiği ve dolandırıcılık yaptığı gibi suçlamalarla karşı karşıya kaldığını belirterek, iftiraya uğradığını ve iddialar karşısında manevi tazminat davası da açmaya hazırlandığını açıkladı.

TAZMİNAT DAVASI AÇACAK

10 yıldır emek verdiği sendikada meydana gelen son gelişmelere tepki gösteren Yılmaz, "Anti demokratik ve faşist bir tutum ile karşı karşıya kaldım. Genel merkezde birilerinin kafalarına göre aldığı kararla hukuka aykırı şekilde beni üyelikten atmaya çalışıyorlar. Bundan kısa süre önce 81 imza toplayarak sendika genel merkezinin değişmesi için olağanüstü genel kurul talep ettik. Kongre taleplerimiz yok sayıldı, tüzüğe ve hukuka aykırı şekilde 60 günlük süre dolmasına karşın üyenin bu talepleri işleme konmadı. Genel merkez bunun acısını çıkarmak için tamamen intikam amacıyla bizi görevden aldı. Yaşananlar bununla da sınırlı kalmazken, imza veren diğer üyeler de genel merkezdeki bazı isimler tarafından bizzat aranarak "İmzanı geri çek, yoksa sizi de onun gibi sendikadan atarız" diyerek tehdit edildi. Madem olağanüstü genel kurulu tüzüğe aykırı görüldü, o zaman neden bu imzaları yok etmeye çalışıyorla? Ben bu şubenin üç kez seçimle geldim. Üyenin iradesi yok sayılıyor. İzlenen faşist tutuma karşı sonuna kadar mücadele edeceğim" şeklinde açıklama yaptı. Görevden alındıktan sonra kendisine yakın isimlere tehdit ve baskı uygulandığını iddia eden Yılmaz ayrıca genel merkez yönetiminin yasal olmayan uygulamaların altına imza attığını ve ayrıca bir hukuk mücadelesi başlatacağını da açıkladı.

İZMİR ŞUBELERİ TEPKİLİ

Sendikada şok yaratan kararın ardından Konak Şubesi Eski Başkanı Yılmaz'a destek mesajı yayınlayan birçok isim ise gelişmelere tepki gösterdi. Bornova şubesi görevden alma kararının Yılmaz ve ekibinin muhalif tavrından kaynaklandığını belirterek, yapılan uygulamanın haksızlık olduğunu dile getirdi ve genel merkezin tavrına tepki gösterdi.  

GENEL MERKEZ “HODRİ MEYDAN” DEDİ

Konuyla ilgili açıklamada bulunan DİSK Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen ise, “İbrahim Yılmaz, istediği savcıya, istediği mahkemeye gidebilir. Eğer suçlamalardaki eylemleri yapmadıysa tamam, biz hatalıyız demektir. Ama kendi de biliyor ki, bu bir tehdit, şantaj. Onun amacı başka… Kesinlikle yargıya gidemez, gittiği takdirde yaptığı sahtecilik kriminal incelemede tespit edilecek ve onaylanacak. Bunun İbrahim Yılmaz’dan başkası yapmadı. Baskıyla karar verecek bir örgüt yapısına sahip değiliz. Yargıya başvursun, gerçekler ortaya çıkar. Hukuktan korkumuz yok. Eğer yanlış yaptıysak özür dileriz. Ama eğer bu işi yaptıysa evrak sahteciliğinden ötürü tazminat davası açacağız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.