Dolar 32,5441
%0.01
Euro 34,9160
%0.25
Altın 2.423,500
%0.01
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emekli- Sen Gökmen Ulu ile hasret giderdi

Emekli- Sen Gökmen Ulu ile hasret giderdi

İzmir Tüm Emekliler Sendikası, gazeteci Gökmen Ulu’nun onur konuğu olarak katıldığı dostluk, dayanışma ve özgürlükte buluşma toplantısı düzenledi.

  • Ege Postası
  • 31.12.2017 - 13:11

Karabağlar Uğur Mumcu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltılı buluşmaya CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Özcan Purcu, İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Guruşçu, Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, CHP Konak İlçe Başkanı M. Şakir Başak, CHP Konak Kadın Kolları Başkanı Nurten Serhadbeyli ve sendika üyeleri katıldılar.

Emekliler Sendikası Konak Şube Başkanı Ramazan Tekin yaptığı açılış konuşmasında ülkede zor zamanlar yaşandığını belirterek; “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vicdanı hür, aklı hür nesil yetiştirme hedefleri ülkemizde 70 – 80 yıllık Cumhuriyet döneminde başarı ile uygulanmış, toplumsal, siyasi, sanayi, mali, ticari, kültür ve sanat, dil ve edebiyat alanlarında büyümüş ve çağdaşlaşmıştır. Ancak bu süreç 1980 darbesi ile sekteye uğratılmış ve o dönemde kurulan sistem, bugünkü yapının temel taşları olmuştur. 15 yıldır tek başına iktidar olan AKP, ülkemizin ulaşmış olduğu aklı, bilimi ön plana alan çağdaşlık düzeyinden adım adım geriye götürmektedir. Mücadelemizi örgütlü olarak yapmak zorundayız. Karanlığa geçit vermemek ancak bu yolla mümkün olabilir” dedi.

Gökmen Ulu tüm Emekliler Sendikası'nın desteğini unutmadı

Etkinliğin onur konuğu olan Gazeteci Gökmen Ulu, cezaevinde olduğu süreçte kendisinden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Tüm Emekliler Sendikası üyelerine  teşekkür ettiği konuşmasında; “Bu süreçte, içeride veya dışarıda kalplerimiz aynı taleplerle attı: Adalet ve demokrasi. Konak Meydanı’ndaki toplantınızı gazetede gördüğümde o zindan bir umut ışığı gibi parıldadı. Gazeteme, gazeteciliğe, haber alma hakkınıza, basın özgürlüğüne sahip çıktığınız için, verdiğiniz güç, destek ve moral için çok teşekkür ederim” dedi. Ulu'nun yeni yıl dilekleriyle sonlandırdığı konuşması katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. 

Programda Emekli- Sen MYK üyesi İbrahim Yılmaz, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purcu, CHP Çiğli Başkanı Utku Gümrükçü, ADD Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mehmet Türkbay da söz alarak kahvaltıya katılan misafirleri selamladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.