Dolar 32,3126
%0.19
Euro 35,1391
%0.05
Altın 2.292,930
%0.68
Bist-100 9,07
%2.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emekli Sen’den maaş isyanı: Emekliler açlığa mahkum ediliyor

Emekli Sen’den maaş isyanı: Emekliler açlığa mahkum ediliyor

İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Emekli Sen, sendikanın kapatılmak istenmesini protesto etme amacıyla basın açıklaması düzenledi. Sendika adına açıklamayı yapan Emekli Sen’in İzmir Şube Başkanı Hüseyin Kaynak, emekli maaşlarının asgari ücretin dahi altında olduğuna dikkat çekti ve “Türkiye’de emekliler açlığa mahkum ediliyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 30.11.2020 - 15:30

EGEPOSTASI- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Emekli Sen’in kapatılması için dava açılmıştı. Kararı protesto eden üye ve yöneticileri bugün Konak’ta bulunan Eski Sümerbank önünde eylem yaptı.

 Eyleme DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı,’nın yanında CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Guruşçu da katıldı. “Sendika Hakkımız Engellenemez”, “Emeklilerin Örgütlenmesi Engellenemez” yazılı dövizlerin taşındığı eylemde, “Özgürlük ve demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz” yazılı pankart açıldı.

Sendika adına basın açıklamasını Emekli Sen’in İzmir Şube Başkanı Hüseyin Kaynak yaptı. Kaynak, emeklilerin yıllardır açlığa mahkum edildiğini belirtti ve insan onuruna yaraşır ücret için yetkililere seslendi.

EMEKLİLERİN ÜCRETLERİ İÇİN İNTİBAK YASASI

Emeklilerin yıllarca ürettiğini, vergilerini verdiğini söyleyen Kaynak, “Türkiye’de emekliler açlığa mahkum ediliyor” dedi ve emeklilerin sosyal, ekonomik ve kültürel haklarının korunması için kurulduğunu söyledi. Kaynak, “Emeklilerin insan yaşamına yaraşır ücret almasını, emeklilerin ücretleri için acilen bir intibak yasasının çıkarılmasını, sağlık hizmetlerinden katkı payının kaldırılmasını, emeklilerin yaşayabileceği güvenli çevre şartlarının oluşturulmasını istiyoruz” diye konuştu.

Emekliler ile ilgili her türlü politika üretilirken muhatap alınmaları yönünde uyarıda bulunan Kaynak, emeklilerin tüm haklarının koruması için sendikal mücadele hakkının tanınması talebinde bulundu. Kaynak son olarak Sendikaya açılan davanın karşısında mücadele edeceklerini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.