Dolar 32,5692
%0.09
Euro 34,9345
%0.3
Altın 2.427,110
%0.16
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emekli öğretmenler referandum için yollara düştü

Emekli öğretmenler referandum için yollara düştü

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, bir grup emekli öğretmen, kendi imkanları ile akşamları kırsal mahalleri dolaşıp, 16 Nisan'daki referandum öncesinde yeni anayasa taslağının halka anlatmaya başladı.

  • Ege Postası
  • 17.03.2017 - 12:27

"Bu bir siyaset değil, geleceğimizin temelidir" sloganıyla Ödemiş'te biraraya gelen emekli öğretmenler  Mehmet Şahan, Cengiz Özen, Cavit Beşik, Bülent Evcimen, Celal  Yıldız, İlhan Yeldiren, Mustafa Demirel ve Orhan Yıldızhan  bur grup oluşturdu. Emekli öğretmenlerden oluşan grup, kendi otomobil ve imkanlarıyla konvoy oluşturup, akşamları ilçenin kırsal mahallerini dolaşıp, 16 Nisan'daki referandumda herkesi sandığa oy kullanmaya çağırıp, yeni anayasa taslağı hakkında bilgiler veriyor. Son olarak Çaylı Mahallesi'ni ziyaret eden emekli öğretmenler, buradaki kahvehaneleri tek tek dolaşıp hem köylülerin sorunlarını dinledi hem de 18 maddelik yeni anayasa düzenlemesi hakkında farkındalık yaratmaya çalıştı. Köylülere, 'İster 'evet' isterseniz 'hayır' oyu kullanın ama mutlaka sandığa gidin' denildi. Köylülerden, yeni anayasa taslağının ülkemize getirdiklerini çok iyi anlamaları ve ona göre oyumuzu kullanmaları yönünde uyarılarda da bulunuldu.

"ANAYASA TASLAĞI OYLAMASI BİR PARTİ MESELESİ DEĞİL"

Emekli Öğretmen Cengiz Özen köylülere hitaben yaptığı konuşmada, şunları söyledi: 

"Anayasa taslağı oylaması bir parti meselesi değil. Hangi partili olursanız olun, 'evet' veya 'hayır' oylarının hangisini kullanırsanız kullanın, hiç önemli değil. Hepinize saygımız sonsuzdur. Ancak, yeni anaya taslağında neler olduğunu bilin. Yeni anayasa taslağında, bakanlar dışarından atanacağı için halkın seçtiği kişiler olmayacak. Bu yasa, cumhurbaşkanına birden fazla yardımcı alınabileceğini belirtiyor ama sayı beli değil. Diyelim ki dışarıdan 30 bakan getirildi. Bununla birlikte 20 de yardımcı getirildi. 600 de milletvekili seçildi. Bu 650 kişi yapar. Bunların hepsi milletvekili düzeyinde maaş alacaklar. Başkan dediğimiz kişi hem yürütmenin hem de yasamanın başkanı olacak.  Diyelim ki bu başkan bir suç işledi nerede yargılanaca? Anayasa Mahkemesi'nde. Anayasa Mahkemesi'nin 15 üyesi var. Ancak, bunun onikisini cumhurbaşkanı atayacak. Üçünü de cumhurbaşkanının başında bulunduğu partinin milletvekilleri seçiyor. Yani hepsini Cumhurbaşkanı seçmiş oluyor. Cumhurbaşkanını bunlar yargılayacaklar. Bu etik bir şey değil. Yasama, yargı, yürütme tek bir elde toplanıyor. Ordu komutanlığı da başkana veriliyor. Ordu komutanı oluyor, bununla da yetinmeyip, kanun hükmünde kararname çıkarıyor. Bunun yanında meclisi fes etme yetkisini de elinde bulunduruyor." 

"ÜLKEMİZİN VE TORUNLARIMIZIN GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Emekli Öğretmen Mehmet Şahan da anayasa taslağı ile ilgili  görüşlerini tek tek  dile getirip, "Anayasa oylamasında, bizi birbirimize düşürecek  konuşmalardan vazgeçerek, sımsıkı birbirimize sarılmalıyız. Bu ülke hepimizin. Ülkemizde bir halk oylaması var. Emekli öğretmenler olarak, ülkemizin insanlarını aydınlatmak için yollara düştük. Hiçbirimizin hiçbir çıkarı yok. Bu ülkeyi seviyoruz onun için insanları aydınlatmaya karar verdik. Bunun için dolaşıyoruz. Tüm masrafları kendimiz karşılıyoruz. Çünkü ülkemizin ve torunlarımızın geleceğini düşünüyoruz. Çabamız budur. Gönüllüyüz kırsal mahalleri dolaşamaya devam edeceğiz" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.