Dolar 32,3306
%0.25
Euro 35,0565
%-0.19
Altın 2.284,980
%0.33
Bist-100 8,98
%1.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emek örgütlerinden Kudüs protestosu

Emek örgütlerinden Kudüs protestosu

TMMOB, KESK, DİSK ve TTB tarafından bir basın açıklaması gerçekleştirilerek ABD'nin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması protesto edildi. Emek örgütlerinden Kudüs protestosu

  • Ege Postası
  • 11.12.2017 - 10:51

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, KESK İzmir Şubeler Platformu, DİSK Ege Bölge Temsilciliği ve TTB tarafından MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında "Filistin halkı yalnız değildir", "Katil İsrail, işbirlikçi AKP", "ABD elini Ortadoğu'dan çek" gibi sloganlar atıldı. Dört kurum adına basın açıklamasını KESK İzmir Şubeler Platformu'ndan Mustafa Güven okudu. Güven açıklamasında, ABD'nin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının Siyonizme, Filistin topraklarında bir devlet vaat eden Balfour Deklarasyonu'nun yüzüncü yılına denk geldiğine işaret ederek, "Bu adımlar sömürgeci ve işgalci politikalar sonucunda halihazırda bir yangının içinde olan Ortadoğu'daki ateşin büyümesi demektir. ABD'nin amacı, Ortadoğu'da sürmekte olan savaş ve çatışmaları yaygınlaştırmak, istikrarsızlığı derinleştirmektir" dedi. Güven açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Filistin halkı, tarih boyunca Kudüs'ü çok kültürlülüğü, çok sesliliğiyle, farklı dinlere ait ibadethaneleriyle sahiplenmiştir. ABD emperyalizmi ise bu hamlesiyle, bölgedeki temsilcisi olan İsrail devletinin Kudüs'ü tek tipleştirmesine, kültürel olarak yoksullaştırmasına önayak olmaktadır. Kudüs, aynı zamanda direnişin, intifadanın başkentidir. Filistin halkı on yıllardır bütün dünyanın gözü önünde zulme, baskıya ve ayrımcılıklara direnmektedir. Türkiye halkları, geçmişte olduğu gibi bugün de Filistin halkının yanındadır."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.